szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Ámulj el vagy hozd vissza!" – mondja az Opel. Kérdés, ki fog jobban csodálkozni?

Az Opel kérdés nélkül visszaadja egy új autó árát 30 nap, illetve 3000 kilométeren belül, ha a vevő elégedetlen a termékkel. Egyelőre csak Németországban folyamodtak az akcióhoz, de ha beválik, akkor más európai piacokon is meghonosítaná a gyakorlatot az Opel. 

A használat ugyanakkor nem teljesen ingyenes, minden 1000 kilométerért a bruttó ár 0,67 százalékát levonják a visszajáróból. Ez egy átlag 15 ezer eurós autó esetében még mindig csak 300 euró, vagyis 80 ezer forint körül van.

Éppen az Opel anyacége a General Motors volt az, amelyik az Opel előtt egy másik márkájánál a Chevroletnél próbálkozott hasonlóval. Amerikában a nyáron a Chevy vásárlóknak kínálta fel, hogy amennyiben elégedetlenek a kocsival 60 napon belül visszavihetik. A nyári időszak különösen szerencsés volt az akció szempontjából, mert hagyományosan ilyenkor vannak a nagy készletkisöprések Amerikában, ezzel könnyebben rá lehetett venni az embereket, hogy kipróbájanak egy Chevy-t.

A visszavétel itt sem volt teljesen költségmentes, a forgalomba-helyezési díjat, a helyi adót nem kapták vissza. Sőt, ha valaki lemondott erről az akciós lehetőségről az kapott extra 500 dollár kedvezményt a választott modellre.

A visszavételesdi egyénként eredetileg a Hyundai ötlete volt 2009-ben. A válság idején meghirdették, akik elveszítették az állásukat visszavihetik a korábban vásárolt Hyundai-jukat mindenféle büntető költségek nélkül visszafizetik az árát. Az akció a szimpatikus marketing mellett nem járt katasztrofális eredménnyel, alig 300 kocsit vittek vissza az év közben eladott 435 000-ből.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Autó

Leállt mára három Opel-gyár

Hétfőn egy napra leálltak a futószalagok az Opel három németországi üzemében, Rüsselsheimben, Kaiserslauternben és Eisenachban a kereslet gyengélkedése miatt.

hvg.hu Autó

Saját magát bünteti az Opel

Nem elég, hogy termeléscsökkentéssel kénytelen várni 150. születésnapját az Opel, de egyre többen kritizálják a tulajdonos General Motors üzleti megfontolásait is.

MTI Autó

Ezer embert küld el az Opel központja

Mintegy ezer munkahely megszüntetésére készül az Opel a társaság németországi központjában, az adminisztratív területen - számolt be a Frankfurter Allgemeine Zeitung a vállalat két felügyelőbizottsági tagjától származó értesülésre hivatkozva.