szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elkészült a Hévíz és Keszthely városát elkerülő utak első szakasza, a Keszthelyt Alsópáhokkal összekötő 75-ös főút két kilométeres vonala, valamint a 71-es és 75-ös utat összekötő körforgalmú csomópont.

A pénteki átadáson Kovács Ákos, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese azt mondta: a hévízi elkerülő út összesen 11 kilométer hosszú lesz, ebből most két kilométer készült el. A teljes beruházást 4,3 milliárd forintból várhatóan 2014 elejére valósítják meg.

A Keszthelyt elkerülő szakasz 5,8 kilométer hosszú, amelyet 1,5 milliárd forint költséggel 2013-ra fejeznek be.

Kora délután a járműforgalomnak is átadták a Keszthely és Alsópáhok közötti útszakaszt, amely 15 hónapig volt lezárva. Ezt a vezérigazgató-helyettes környezetvédelmi, régészeti és műszaki problémákkal indokolta. Elmondta azt is: Hévízen a Duna Aszfalt és a Kelet-Út alkotta Hévíz '09 konzorcium végzi a kivitelezést, a keszthelyi vonalon az Euroaszfalt és az A-Híd által létrehozott konzorcium.

Loppert Dániel, a NIF kommunikációs igazgatója hozzátette: a hévízi elkerülő négy szakaszból áll, amelyet ütemezve adnak majd át a forgalomnak. Mindkét, egymáshoz kapcsolódó elkerülő út a közútfejlesztési operatív program támogatásával valósul meg, 85 százalékban európai uniós forrásból, 15 százalékban pedig magyar kormányzati hozzájárulásból.

Manninger Jenő, a Zala megyei közgyűlés elnöke felidézte, hogy a két várost elkerülő utak tervei már tíz évvel ezelőtt elkészültek, a munkálatok befejezése után pedig tehermentesíthetik a turisztikai szempontból kiemelkedő jelentőségű Hévíz és Keszthely belvárosát az átmenő forgalomtól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nap alatt 398 áldozata volt a koronavírusnak Ukrajnában

Egy nap alatt 398 áldozata volt a koronavírusnak Ukrajnában

Marabu Féknyúz: Nyuszika és a sapka

Marabu Féknyúz: Nyuszika és a sapka

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött