Tetszett a cikk?

Igyekszik kihasználni a Mini a szakmában félgyári BMW-együttesként jegyzett X-Raid alakulat Dakar-ralis szereplését: a márka egy olyan tuningcsomagot hoz forgalomba a Countrymanhez, amellyel a közúton is Stephane Peterhanselnek érezhetik magukat a tulajdonosok.

Az off-road csomag különféle karosszéria-kiegészítőkből, 18-as felniből, kiegészítő lámpákból, strapabíró gumiszőnyegből, miegymásból áll: csupa olyan dolog, amely terepezésre még alkalmasabbá teszi a Countrymant. A márka közleménye szerint a kiegészítőket bármely Mini-márkakereskedésben meg lehet majd vásárolni, a szakemberek egyszerűen és gyorsan fel is szerelik a csomagot.

A csomag népszerűsítését sem bízzák a véletlenre: ilyen kiegészítőkkel vértezik fel az X-Raid kísérőjárműveit, amelyek a január elején rajtoló Dakar-ralin kísérik majd az öt Minit felvonultató különítményt a Perun, Argentínán és Chilén át kanyargó tereprali-maratonon.

MIni Countryman a kiegészítő csomaggal
©

A Mini zászlóvivője, az idén pályafutása tizedik Dakar-győzelmét arató Peterhansel mellett tagja lesz az X-Raid armadának Nani Roma, Krzysztof Holowczyc és Leonyid Novickij is. A Mini egyébként a legutóbbi Dakar-siker óta is behúzott egy értékes győzelmet: Khalifa Al Mutaiwei révén megnyerték az FIA Tereprali Világkupát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

Nyílt levelet írt Ungár Péter a Borkai-botrány egyik szereplője miatt

Nyílt levelet írt Ungár Péter a Borkai-botrány egyik szereplője miatt

Ez történt: Lenyűgöző fotókat kaptunk a Marsról

Ez történt: Lenyűgöző fotókat kaptunk a Marsról