Tetszett a cikk?

Noha hivatalos döntés még nincs, valószínűsíthető, hogy hamarosan megszülethet az első olyan Infiniti, amely a Forma-1-es Red Bull Racing égisze alatt készül – ismerte el az LA Auto Show nyitónapján a japán gyártó kommunikációs főnöke.

Mint ismeretes, a Red Bull-Infinitiről azóta pletykál a szakma, hogy a felek 2011 elején szövetségre léptek egymással. Ugyan az immáron háromszoros világbajnok Sebastian Vettel nevével fémjelezve idén kijött egy limitált szériás FX, annak nincs sok köze a konstruktőri vb-címet a legutóbbi három szezonban zsinórban elhódító alakulathoz: a hivatalos indoklás szerint a fiatal német klasszis – aki egyébként az Infiniti globális nagykövete – tapasztalataival és elképzeléseivel segítette a márka tervezőit az ominózus modell megalkotásában.

Mivel az évadzáró Brazil Nagydíjon bejelentették, hogy 2013-tól a csapat hivatalos neve Infiniti Red Bull Racing lesz, s a Nissan prémiummárkája a szimpla partner-státuszból „fő technikai partnerré” lép elő, újra felmerült a kérdés: mikor születik meg az első olyan Infiniti, amelynek fejlesztésébe a Red Bull is belefolyik? Simon Sproule, az Infiniti kommunikációs főnöke az LA Auto Show nyitónapján elismerte: foglalkoznak a kérdéssel, konkrétum azonban egyelőre nincs.

Lesz közúti Red Bull-Infiniti?
©

„Foglalkozunk annak lehetőségével, hogy az F1-es csapat irányításával készítsünk egy nagyteljesítményű változatot valamelyik autónkból. Jelen pillanatban többről nem, csak egyeztetésekről beszélhetünk, de az nyilvánvaló, hogy a csapat szeretné hasznosítania a tapasztalatát az F1-en kívül is, mi pedig szeretnénk valami nagyot alkotni velük teljesítmény tekintetében. Most, hogy szorosabb, hosszú távú kapcsolatban állunk egymással, ennek lehetősége is adott” – mondta a szakember.

Az Infiniti és a Red Bull eddigi kapcsolatáról sokan úgy tartották, hogy nem több egyszerű marketing-együttműködésnél, a háttérben azonban folyamatosan fűződtek egyre szorosabbra a szálak. Noha a partnerkapcsolat kiterjesztésének néhány nappal ezelőtti bejelentésekor az elektromos technológiák fejlesztését jelölték meg a közös munka egyik fő csapásirányaként, az Infiniti ezen a területen már eddig is besegített a különítménynek: a KERS fejlesztéséhez nyújtottak technológiai hátteret.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden idők legjobb digitális startjával rekordot döntött a Cyberpunk 2077

Minden idők legjobb digitális startjával rekordot döntött a Cyberpunk 2077

Elektromos autóval már nem kell betartani Ausztriában egy sebességkorlátozást

Elektromos autóval már nem kell betartani Ausztriában egy sebességkorlátozást

OGYÉI: Odafigyeléssel a gyártói figyelmeztetés ellenére is lehet használni az orosz vakcinát

OGYÉI: Odafigyeléssel a gyártói figyelmeztetés ellenére is lehet használni az orosz vakcinát