szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyre sikeresebb márka nem állna meg a kínálatbővítésben.

Egyre komplexebb autómárka kíván lenni a jövőben az olcsó autóiról elhíresült Renault-Nissan tulajdonban lévő román autógyár. A cég egyik befolyásos embere az autoexpress.co.uk-nak egy nyilatkozatban arról beszélt, álma, hogy a Dacia egy kétüléses megfizethető árú autóval is bővítse modellpalettáját.

Mintaként a Mazda MX-5-ösét hozta fel, a milliós darabszámban értékesíthető, megfizethető áru kis élményautót. Felmerült, hogy a korábban legendás sportautókat készítő Renault-gyökerű Alpine cégen keresztül lehetne fejleszteni, azonban ez túl drága platform lenne a Dacia számára. Inkább egy Logan-alapú kocsi jöhet szóba.

A Renault fennhatósága alá tartozó Alpine 1955-től 1995-ig gyártott sportautókat, az anyacég annak idején gazdasági okokra hivatkozva szüntette be a patinás márka modelljeinek gyártását, amelyet most újraindítanak.

Alapnak pedig jó lenne - Alpine A110-50
©
Születtek már tervek is korábban, íme egy 2010-ből.
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban

Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez

Meglehet Merkel utódja

Meglehet Merkel utódja