szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vezető nélkül indult el egy 18-as villamospótló busz tegnap a Széll Kálmán téren, és nekigurult a Volánbusz előtte álló járművének – írta az Index.

Elszabadult szerda délután egy 18V jelzésű villamospótló busz – közölte az Index egy olvasói jelzés alapján. A busz az olvasó szerint azután indult meg, hogy kioldódott az elektromos rögzítőfék.

"Vezető nélkül, csendesen, nyitott ajtókkal megindult az ideiglenes megállóból a lejtőn a Széna tér felé 8-10 utassal a fedélzetén. Aki éppen felszállt volna visszaugrott a járdára, és segítségért ordított a busz mellett futva" – számolt be az olvasó.

"Többen sikeresen leugrottunk a gyorsuló járműről, de két idős fennmaradt. Velük együtt csapódott a tragacs egy veszteglő vadi új fehér Volánbusz hátuljába. Ha nem áll ott, a két öreggel meg sem állt volna a Széna térig vagy tovább" – tette hozzá.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az Index kérdésére az üggyel kapcsolatban annyit közölt, hogy július 31-én 16 órakor egy 18V jelzésű villamospótló autóbusz nekigurult egy előtte álló Volánbusznak a Széll Kálmán téren. A koccanás során személyi sérülés nem történt, és a helyszínelés után a járművet a kelenföldi telephelyre vontatták további műszaki vizsgálatra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív törzs: Egy Veszprém megyei pszichiátriai intézmény lakóinak majdnem 80 százaléka koronavírusos

Operatív törzs: Egy Veszprém megyei pszichiátriai intézmény lakóinak majdnem 80 százaléka koronavírusos

Felszállt a második szlovák repülő autó

Felszállt a második szlovák repülő autó

Egymilliárdos tartozást hozott össze be nem fizetett útdíjakból egy cég

Egymilliárdos tartozást hozott össze be nem fizetett útdíjakból egy cég