szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Autótolvaj-banda tevékenységét számolta fel a rendőrség – közölte Herczeg Gábor, a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője szerdán.

A kapitányság ügyeletére augusztus 3-án reggel érkezett bejelentés arról, hogy az éjszaka ismeretlenek ellopták egy helyi lakos háza elől az ott parkoló, Toyota Corolla típusú személygépkocsit.

Az ügyben a rendőrség lopás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást, amelynek eredményeként augusztus 8-án azonosították a feltételezett elkövetőt. A 30 éves budapesti V. Bálintot a fővárosban elfogták, majd Gyömrőn, egy illegális autóbontó-műhelyben további három társa – a 49 éves budapesti K. Győző, a 24 éves fülöpszállási V. Tamás és a 44 éves albertirsai A. Attila – is rendőrkézre került.

Az osztályvezető tájékoztatása szerint a bontóból csaknem hat teherautónyi gépjárműalkatrészt foglaltak le a nyomozók, ezek igazságügyi műszaki szakértői vizsgálata még tart. A három férfi a rendőrség adatai szerint szervezetten, üzletszerűen, az ország több megyéjéből lopott el Toyota típusú gépjárműveket, amelyeket az illegális műhelybe szállítva szétbontottak, majd A. Attila – a telephely tulajdonosa – az alkatrészeket értékesítette.

Herczeg Gábor jelezte: a bő másfél hete tartó eljárás során az alkatrészekből eddig 11 különböző lopott járművet sikerült azonosítaniuk. Ebből négyet Bács megyében, hetet a fővárosban tulajdonítottak el a feltételezett elkövetők. A kárérték már pillanatnyilag is meghaladja a 10 millió forintot, de ez nyomozás közben várhatóan emelkedik majd – tette hozzá.

V. Tamás és V. Bálint ellen lopás és orgazdaság, A. Attila és K. Győző ellen orgazdaság megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A gyanúsítottakat a Kalocsai Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyot emelkedik a tejtermékek ára

Nagyot emelkedik a tejtermékek ára

Az RMDSZ marad az Európai Néppárt frakciójában

Az RMDSZ marad az Európai Néppárt frakciójában

Gergely Márton: A Facebook pofátlansága

Gergely Márton: A Facebook pofátlansága