szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kilen hónapig dolgoztak rajta, míg marokkói mesteremberek közreműködésével több száz "alkatrészből" összeállt egy Mercedes-Benz V12-es. Lenyűgöző, de kissé bizarr alkotás lett.

Az autós szaksajtóban gyakran olvasható egy jól sikerült motor kapcsán, hogy igazi mestermű, de a kifejezés most új értelmet nyert egy V12-es Mercedes-Benz motor kapcsán. Eric van Hove ugyanis egy igazi műalkotást hozott létre azáltal, hogy az említett erőforrást újjáépítette, de nem a szokványos módon, hanem 35 marokkói mesterember által készített alkatrészekből. Az összesen 465 részegység és 660 csavar több mint 9 hónap munkája után állt össze egy egységes egésszé.

A felhasznált 50 féle anyag között többféle fa, csont, fém, kőzet és szőrme is megtalálható, nem is beszélve a művészi megmunkálásáról.

©
©
©
©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!