szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kizárta az elektromos autókat gyártó kaliforniai Tesla cég vezére, hogy visszahívnák a Model S típusokat amiatt, hogy az elmúlt nem egészen hat hétben három autó is kigyulladt baleset következtében.

A visszahívásról megjelent találgatások hírére kedden öt százalékot estek a Tesla részvényei a New York-i tőzsdén, és 137,8 dolláron zártak.

Nyilvánvalóan nem lesz visszahívás. Nincs rá ok. A szalagcímek rendkívül félrevezetők. Ha a tűz miatt aggódnak, nehezen találnak olyan kocsit, amelyik jobb lenne a Model S-nél - mondta Elon Musk helyi idő szerint kedden Detroitban a The New York Times rendezvényén. Nyilatkozata után a részvények csaknem 2 százalékot erősödtek a tőzsdén kívüli kereskedésben.

©

A cégvezér elmondta, a benzines autók közül nagyjából 1300-ból egy gyullad ki, a Tesla gyártmányánál nagyjából minden nyolcezredik. Hozzátette, hogy az elektromos autókban a közelmúltban bekövetkezett három baleseti tűzeset egyikében sem sérült meg senki. Hangsúlyozta, hogy azonnal visszahívnák a Model S-eket, ha a biztonságot veszélyeztetnék. 

A három esetből kettőben - Seattle közelében és Tennessee államban - a Model S típussal áthajtottak az úttesten heverő nagyobb fémdarabon, amely kárt okozott az akkumulátorban. A harmadik esetben betonfalnak, majd egy fának csapódott egy Model S-tulajdonos Mexikóban, miután nagy sebességgel hajtott be egy körforgalomba.

Az amerikai hatóságok vizsgálják, indokolt-e a visszahívás elrendelése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyurcsány a Szájer-botrányról: „Orbán és Szájer a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat”

Gyurcsány a Szájer-botrányról: „Orbán és Szájer a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat”

Elutasíthatja az Európai Bíróság Magyarország keresetét a Sargentini-ügyben

Elutasíthatja az Európai Bíróság Magyarország keresetét a Sargentini-ügyben

Bayer: Volt nekünk pedofil "harcostársunk" is, Szájer meg nem az

Bayer: Volt nekünk pedofil "harcostársunk" is, Szájer meg nem az