szerző:
hvg.hu

Anglia leggyorsabb rendőrautójának végsebessége hivatalosan 329 km/h.

Alig pár hete volt hír, hogy a dubaji rendőrség szupersportautókból álló flottája egy McLaren 12C-vel is bővült. Nem sokáig kellett várni, hogy máshol se csak irigykedve nézzék őket, hanem maguk is szert tegyenek egyre. A birminghami rendőrség szerzett egyet a helyi McLaren-kereskedőtől.

A 0-100-as sprintet alig 3 másodperc alatt teljesítő és 200-on is 10 másodpercen belül járó járőrautó ára ugyan 240 ezer font, azonban nagyon valószínű, nem kellett érte fizetnie a helyi rendőrségnek. A duplaturbós 3,8 literes V8-as és 600 pluszos lóerőteljesítménnyel rendelkező kocsi fogyasztását, ami 12 liter 100 kilométerenként még tudná talán fedezni a helyi kapitányság.

A kocsi sajnos nem fog valódi szolgálatot teljesíteni, hasonlóan dubaji kollégáihoz inkább marketingcélokat szolgál.

©

Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!