szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Múlt hétvégén, Valparaisóban befejeződött a 2014-es Dakar-rali: a világ legnehezebb tereprali-versenyének szervezői az esemény után nem csak a különféle kategóriák dobogósait díjazták, hanem a legszebb fotót is.

A versenyt szervező francia ASO 2011 óta minden évben Émilie Poucan-díjjal jutalmazza a legszebb felvételt készítő fotóst. A trófeát a viadal korábbi sajtófőnökéről nevezték el: a hölgy 2010-ben saját maga tett javaslatot a díj megalapítására, ám néhány hónappal később, mindössze 32 esztendős korában egy légikatasztrófa áldozata lett Tripolo térségében.

Idén egy argentin fotós, Marc van der Aa, a Shae Down Team ügynökség munkatársa lett a díjazott. A nyertes felvételt a viadal honlapján, a dakar.com-on is közzétették, az alkotó jutalmáról a verseny időmérő partnere, az Edox óracég gondoskodott.

Az idei Dakar-rali legszebb fotója
©

A 13 szakaszból álló, Argentínában, Chilében és Bolíviában kanyargó, több mint 9000 kilométer össztávú derbit az autósoknál az X-Raid Mini pilótája, a tíz évvel ezelőtt motorosként diadalmaskodó Nani Roma nyerte. A motorosoknál Marc Coma, a KTM versenyzője pályafutása során negyedszer nyert, a quadosok között a chilei Ignacio Casale bizonyult a legjobbnak, míg a kamionosoknál Kamaz-diadal született Andrej Karginov révén.

A magyar indulók közül a Sebestyén Sándor, Bognár József és Ungvári Miklós alkotta autós trió az abszolút értékelés 47. helyén végzett, ami a T2-es géposztályban a 7. helyet érte. A motorosoknál a Dakarra öt év után visszatérő, a viadalon harmadszor próbálkozó Dési János az 54. helyen végzett, míg a szerbiai magyar Saghmeister Gábor az 53. helyet szerezte meg. Somfai Mátyás a quadosok között indult, ám nem sikerült befejeznie a versenyt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Nők és gyerekek sérültek meg egy budapesti karambolban

Nők és gyerekek sérültek meg egy budapesti karambolban