szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Átadták az Erzsébet híd alatti megújult parkolót, amelyet ezentúl bármilyen irányból megközelíthetnek az autósok – közölte az V. kerületi önkormányzat pénteken.

A Március 15. tér és egyben az Erzsébet híd alatti terület kiemelt jelentőségű, hiszen nagyon sok turista fordul meg a környéken – írta közleményében az önkormányzat.

A gyalogosbarát és zöldebb belváros, a racionalizált parkolási lehetőségek nemcsak az itt lakóknak biztosítanak nagyobb kényelmet, hanem a kerületbe látogatóknak is – tették hozzá. Azt írták, fontosnak tartják a híd alatti parkolót, mert megkönnyíti a turisták dolgát, így a belvárosi szolgáltatók és a kereskedők forgalma is növekedhet.

Az Erzsébet híd felhajtóját nemrég adták át, az újragondolt forgalmi rendnek köszönhetően a híd alatti parkoló bármilyen irányból tudja fogadni az autósokat. A Belváros Új Főutcájának kiépítése elnevezésű beruházás második üteme 2012 novemberében indult: a Ferenciek tere és környéke rehabilitációja összesen 3,6 milliárd forint uniós és állami forrásból valósul meg idén márciusig.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!