szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Brit sajtóértesülések szerint lőttek a Caterham és a Renault együttműködésének: egyelőre csak közúti autós fronton, de ez a közeljövőben kihathat akár a két fél Forma-1-es kooperációjára is.

Az Autocar című szaklap szerint a Renault és a Caterham hosszas vajúdás után törli az Alpine márka közös feltámasztását. Mint ismeretes, a felek 2012 végén jelentették be, hogy 300 fős munkaerővel, a franciaországi Dieppe-ben, az ötven-ötven százalékos tulajdonrésszel életre hívott Societe des Automobiles Alpine Caterham (SAAC) nevű közös vállalat égisze alatt újból életre hívják a Renault patinás almárkáját.

Alpine
©

Az eredeti terv az volt, hogy két kedvező árú, könnyű szupersportkocsi-típust dobnak piacra  2015 végéig, de úgy tűnik, hogy ebből - ebben a formában – valószínűleg semmi nem lesz. Bár sem a Renault, sem a Caterham nem erősítette meg az Autocar információit, a szigetországi újság szerint túl nagy feszültség alakult ki egyes dizájnkérdések, valamint annak apropóján, hogy az idei év elején a két cég kénytelen volt 2016 végére halasztani az autók bevezetését.

A brit lapnál úgy tudják, hogy a Renault és a Caterham külön utakon valósítja meg a közös terveket: a franciák egy 250 lóerős Alpine-t, míg a maláj tulajdonban lévő brit vállalat egy 300 lóerős Caterhamet készül piacra dobni. A súly mindkét modell esetében 1100 kilogramm körüli lehet.

Caterham-Renault
©

Mivel a Caterham a Forma-1-ben a Renault hajtásláncát használja, egyes források szerint előfordulhat, hogy az autóipari balhé kihathat az autósportbeli együttműködésre is. Pedig nem is olyan régen még úgy hírlett, hogy Tony Fernandes, a Caterham vezére azért építgeti közúti autós fronton is a kapcsolatokat a Renault-val, mert szeretné elérni, hogy alakulatát a kiemelt ügyfelek közé sorolja a francia vállalat sportrészlege…

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fittipaldi helyettesíti a megégett Grosjeant a következő F1-es futamon

Fittipaldi helyettesíti a megégett Grosjeant a következő F1-es futamon

Mészáros közel 10 milliárdért javíthatja az ivóvízminőséget Gödön

Mészáros közel 10 milliárdért javíthatja az ivóvízminőséget Gödön

Kim Dzsong Un már be is olthatta magát koronavírus ellen

Kim Dzsong Un már be is olthatta magát koronavírus ellen