szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elektromos töltőoszlopot adtak át Budapest belvárosában, a Magyar Tudományos Akadémia mellett, az átadón Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár azt állította, hogy a következő kormány is abba az irányba halad, hogy segítse az elektromos autók vásárlóit.

Új elektromos töltőoszlopot adtak át Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia mellett, az Akadémia utcában. Az átadón jelen volt többek között Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára is, aki felhozta, hogy több nyugat-európai országban az állam segíti az elektromos autók vásárlóit, és további támogatást ad azoknak, akik a járművet zöld árammal töltik, majd azt állította, hogy "a következő kormány is ebbe az irányba halad majd".

A készülő Jedlik Ányos program szerint, amelynek lényege, hogy az ország felkészüljön a közlekedés technikai innovációjára, így az elektromobilitásra is, ki kell dolgozni az elektromos autók támogatásának rendszerét, továbbá a kormány szövetséget köt az e területen tevékenykedő cégekkel - ezt már Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára mondta.

A magánszemélyek eddig is ingyen használhatták az Elmű-Émász töltőoszlopokat, és ez így lesz az év végéig - mondta el az áramcég jelen lévő tisztségviselője, kiegészítve azzal, hogy jelenleg 20 nyilvános töltőjük üzemel Budapesten, 14 további pedig bevásárlóközpontokban, illetve garázsokban található. A most átadott oszlop az Európai Unió Green eMotion projektjének keretében létesített újabb tíz nyilvános töltőállomás egyike.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára

Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára

Gigantikus dinó csontvázát találták meg Argentínában

Gigantikus dinó csontvázát találták meg Argentínában

Közmunkára ítéltek egy zuglói önkormányzati képviselőt

Közmunkára ítéltek egy zuglói önkormányzati képviselőt