szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közreadta az első fotókat új sisakfestéséről a Zengő Motorsport pilótája, Michelisz Norbert, aki ezen a hétvégén, a marokkói Marrakesh utcáin megkezdi a Túraautó Világbajnokság (WTCC) 2014-es idényét.

A magyar pilóta a hivatalos Facebook-oldalára töltött fel néhány képet az új fejfedőről: „A dizájnért és festésért köszönet Barth Júliának és Mike Tamásnak” – írta a versenyző, aki egy TC1-es Honda Civic WTCC-vel vesz részt a világbajnoki sorozatban.

Michelisz Norbert idei sisakja
©

Noha a Forma–1-gyel ellentétben a WTCC-ben az edzések, futamok közben nem láthatóak a sisakok – legfeljebb csak a tévéközvetítések közben, a fedélzeti kamerák képén –, a túraautós pilóták legalább annyira büszkék a fejfedő-színezetre, mint F1-es társaik.

Michelisz Norbert idei sisakja
©

Micheliszék idei kreációja kétségkívül jól sikerült: a bukón az áll környékén jelennek meg a nemzeti trikolór színei, a sisak két oldalát fröccsenésnyomok dominálják, és komoly felület jut a kockászászló-mintának is. A szponzorlogók között felfedezhető egy új motívum is, az MN5, amely a versenyző monogramja az állandó rajtszámmal együtt: ez egy új arculati elem és nagyon hasonló ahhoz, mint ahogyan a Forma–1-es versenyzők használják az ott idén bevezetésre került állandó rajtszámaikat.

Michelisz Norbert idei sisakja
©

„Nagyon vártam már, hogy elkezdődjön az idei szezon. Örülök, hogy volt lehetőségünk tesztelni még a futamok előtt Olaszországban. Ahogy már ezt korábban is mondtam, a marokkói versenypálya nem tartozik a kedvenceim közé. Bízom benne, hogy a pontszerző helyekért tudunk harcolni. A fő célunk az lesz ezen a versenyhétvégén, hogy az autó hibátlanul teljesítse a versenytávot, hogy a lehető legtöbb információval gyarapodjunk a soron következő franciaországi versenyhétvége előtt” – idézte Micheliszt az a kommüniké, amelyet a Zengő Motorsport csütörtökön adott közre a marokkói évadnyitó beharangozásaként.

Michelisz Norbert idei sisakja
©

Marrakeshben pénteken indul a program, a versenyautók először 13 óra 30 perckor gördülnek ki a pályára a 30 perces teszt keretein belül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét több ezren vonultak az utcára az SZFE mellett tüntetni

Ismét több ezren vonultak az utcára az SZFE mellett tüntetni

Ketten indulnak a polgármester-választáson Cserdiben

Ketten indulnak a polgármester-választáson Cserdiben

Hamarosan új tervvel áll elő az MNB: több bértámogatást és adókedvezményt akarnak

Hamarosan új tervvel áll elő az MNB: több bértámogatást és adókedvezményt akarnak