szerző:
hvg.hu

Táblagépekkel felszerelt riasztási rendszert vezetnek be a magyar mentőautókban, ami a Blikk szerint azonban akár balesetet is okozhat.

A mentőkocsiban eddig is volt navigáció, rádió, valamint tolatóradar is, ezek egy újítással azonban eltűntek, helyükre pedig táblagéptartók kerültek az új riasztási rendszer bevezetése miatt – írja a Blikk. A lap szerint a tolatóradar ugyan az autókon maradt, de mivel a kocsiból az ehhez nélkülözhetetlen képernyő eltűnt, gyakorlatilag értelmét vesztette.

Az is problémát jelenthet, hogy ha a sofőr az 5. fokozatba vált, kivétel nélkül beveri a kezét a kemény fémszerkezetbe. Gond lehet a Blikk szerint akkor is, ha a klíma kapcsolóját akarja tekergetni, mert nem nagyon lehet hozzáférni, de ennél is problémásabb az, hogy a Volkswagen Crafter típusú mentőautókban a légzsák egy ütközés esetén gyakorlatilag az egész műszerfalat elborítja. Amennyiben egy ilyen szerkezet az útjában áll, azt kitépi a helyéről.

Az új panel darabonként 200 ezer forintba került, míg a táblagépek 400 ezerbe – írja a lap.

Az Országos Mentőszolgálat szerint szakértők segítségével választották ki a berendezés biztonságos helyét. Hozzátették, hamarosan visszakerülnek az autókba a tolatóradarok tartozékai. A táblagépes rendszer költsége 1,9 milliárd forint volt.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megtelt a temető Kőszegen, nincs pénz az újra

Megtelt a temető Kőszegen, nincs pénz az újra

Cseh mini-divatterepjáró: kistestvért kap a Skoda Karoq és Kodiaq

Cseh mini-divatterepjáró: kistestvért kap a Skoda Karoq és Kodiaq

Japánban 5 év börtönnel "jutalmaznák" azt, aki kalózoldalakkal seftel

Japánban 5 év börtönnel "jutalmaznák" azt, aki kalózoldalakkal seftel

A Kétfarkú Kutya Párton keresi a rendőrség Baskyt

A Kétfarkú Kutya Párton keresi a rendőrség Baskyt

Túszejtés miatt kiürítették a kölni pályaudvart

Túszejtés miatt kiürítették a kölni pályaudvart

A dohánycégekkel gyűjtetne csikket az EP

A dohánycégekkel gyűjtetne csikket az EP