szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Előző nap az orvosok hazaküldték a kezdeti tünetekkel bejelentkező nőt azzal, hogy csak stresszes. Másnap aztán a kocsijában ülve valóban stroke-ot kapott.

Telefonjával rögzítette Stacey Yerpes, ahogy stroke-ot kap - írta a Huffington Post. A 49 éves kanadai asszony előző nap is tapasztalta már a stroke-ot megelőző furcsa tüneteket: az elkent beszédet, a bizsergést és az érzéskiesést. Orvoshoz is fordult, de a kórházból hazaküldték, mondván, hogy csak stresszes.

Másnap a nő autózás közben újra észlelte a tüneteket, csak erősebben. Lehúzódott az út szélére és mobiltelefonjával felvette, amint stroke-ot kap. Miközben felvette magát, pontosan le is írta az érzéseit, hogy a diagnosztizáló orvosokat tájékoztassa.

"Féltem. Folyton az járt a fejembem: istenem, stroke-ot kaptam" - idézte föl Yerpes.

A nő isémiás stroke-ot kapott, ami a leggyakoribb stroketípus. Akkor jelentkezik, amikor egy vérrög elzár egy eret az agyban. A vérrög jellemzően ott akad el, ahol az artériák összeszűkülnek az egészségtelen életmód vagy az idős kor miatt kialakuló lerakódások miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!