szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyomozók azt sejtik, valaki lemásolta az asztalon hagyott iratokat és így kerültek ki a Schumacher egészségügyi állapotáról és kezeléséről szóló bizalmas adatok a grenoble-i kórházból.

A grenoble-i ügyészség munkatársa, Jean-Yves Coquillat szerint a Michael Schumacher orvosi leletét ellopó ismeretlen "Kagemusha" fedőnéven írt emaileket, ez egy japán film címe. Arra kéri azokat az újságírókat, akiknél Kagemusha bejelentkezett, hogy eladja a dokumentumot, hogy jelentkezzenek a rendőrségen.ű

A rendőrség folyamatosan hallgatja ki a grenoble-i klinika alkalmazottait, mindenkit megkérdeznek, akinek hozzáférése volt az iratokhoz és akik lefotózhatták azokat. Körülbelül egy tucat ilyen kollega van.

A Bild közben azt írta: Schumacher betegkartonját Jérémy Martin álnéven iktatták a lausanne-i kórházban.

Korábban még azt is megvizsgálták, hogy hackerek támadták-e meg a számítógépes rendszert, de kiderült: nem történt támadás. A francia Dauphiné Libéré nevű újság azt írta: Schumacher betegpapírjainak egy része kinyomtatva feküdt a grenoble-i klinika egyik irodájának asztalán, ahelyett, hogy széttépték és kidobták volna, miután átszállították a kómából felébredt Schumachert a lausanne-i kórházba.

A nyomozók azt sejtik, valaki lemásolta az asztalon hagyott iratokat és így kerültek ki a bizalmas adatok a kórházból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!