szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy német férfi különös ötlete a lakókocsi-hostel, melyet Bonn egyik ipari területén, egy csarnokban létesített. A beltéri kemping egyre népszerűbb.

16 lakókocsi és 1 eredeti Deutsche Bahn alvókocsi. Ezek közül választhat a szálláskereső, ha Bonn egyik gyártelepén akar megszállni. 120 férőhelyes a különös hostel, az alvókocsiban főképp osztálykirándulókat látnak vendégül. Michael Schlößer a Basecamp üzemeltetője nem új az idegenforgalomban, Bonn belvárosában is kezel egy apartmanhotelt. Így is jött a felkérés: "A csarnok üresen állt, két és fél éve pedig megkeresett a bérbeadó, hogy nem tudok-e valamit kezdeni vele", mondja Schlößer. "Azon gondolkodtam, hogyan tudok 100 embert elhelyezni, egyébként nem éri meg ugyanis hostelt működtetni". Pár hét múlva jött az ötlet, hogy csináljon egy beltéri campinget. Nem ő az első, a berlini Hüttenpalast is hasonló koncepció szerint működik. 

Fura hostel - a basecamp egy ipari csarnokban épült
©

De nem elégedett meg annyival a leleményes férfi, hogy a csarnokba beállította a manapság oly kedvelt retro lakókocsikat, mindegyiket más dizájnnal látta el. A Drag Queen rózsaszín plüss berendezéssel és párducmintás ággyal fogadja a vendégeket, a Flower Power hippi stílusú, a Big Benben pedig ott figyel Diana hercegnő és Charles herceg.  A lakókocsiknak amúgy is nagy a hype-ja mostanság Németországban, nem csoda, hogy már igen illusztris vendégei is voltak Schlößernek: az ENSZ egyik delegációját is fogadta már, és a népszerű német hip-hop banda, a Fettes Brot is adott már koncertet a Basecamp vendégeinek

Vendégek a Drag Queen "lakosztálya" előtt
©

Egyre több üzletember érkezik, akik az üzleti útjuk során valami különlegesebbre vágynak, mint a szokásos, unalmas egyágyasra  büféreggelivel. A másik típusú vendég pedig a kiscsalád, mely kipróbálná a kempingezést a gyerekekkel, de rossz az idő.   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat

Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat

A budapesti karácsonyi vásár idén az internetre költözik

A budapesti karácsonyi vásár idén az internetre költözik

Nem igaz, hogy hat számot nem bírt eltalálni!

Nem igaz, hogy hat számot nem bírt eltalálni!