szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bernie Ecclestone továbbra is stabilan áll a Forma-1 parancsnoki hídján - véli a domináns Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff, aki a Belga Nagydíj helyszínén leszögezte: a hosszú ideig tartó németországi bírósági per lezárultával a veterán brit üzletember még több energiát tud a sportág ügyeinek intézésére fordítani.

Mint ismeretes, az utóbbi egy évben több ízben is felmerült, hogy Ecclestone bicskája beletörhet a müncheni bírságon ellene zajlott, rendkívül szövevényes megvesztegetési perbe. Egyrészt elmarasztaló ítélet esetén az sem volt elképzelhetetlen, hogy börtönbüntetést szabnak ki a 83 esztendős üzletemberre, de a sportra rossz fényt vető ügy miatt a Forma-1 többségi tulajdonjogát birtokló vállalat, a CVC Capital Partners is több ízben kilátásba helyezte, hogy eltávolítják a vezetői tisztségből a britet.

Bernie Ecclestone
©

Nemrégiben a per faramuci véget ért: a müncheni bíróság a védelem és az ügyészség közös javaslatát elfogadva belement a peren kívüli megegyezésbe, így Ecclestone a német jogban történelmi rekordnak számító 100 millió dollár megfizetése ellenében büntetlen előéletű maradt. Mint arra a Belga Nagydíj helyszínén, Spa-Francorchamps-ban a Mercedes-sportigazgató Toto Wolff rámutatott: az ügy lezárása kedvező fejlemény az F1  jövőjének alakulása szempontjából, a sportágnak ugyanis szüksége van Ecclestone-ra.

„Úgy gondolom, hogy a stabilitás a legfontosabb a Forma-1-ben és azt kell mondanom, hogy egy nagyon erős Bernie-t látok most, hogy visszatértünk a nyári szabadságról és lezárult a bírósági ügye is. Ez mindenképpen jó hír. Bármit is akar a sportág vezetése, a Forma-1 menedzsmentje, biztos vagyok benne, hogy Bernie azon lesz, hogyan lehetne ezt a lehető legjobban, a Forma-1 számára a leginkább kedvező módon csinálni. Mi azon a véleményen vagyunk, hogy szükség van egy erős vezetőre és folyamatos egyeztetésekre, amelyek egyébként szintén megvannak.  Örülünk annak, hogy Bernie összeszedetten, koncentráltan és erősen tért vissza, hogy vezesse a sportágat” – fogalmazott a sportágat idén domináló alakulat vezére.

Wolff utalást tett az egyeztetésekre: ezek a csapatok, Ecclestone és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei között idén folyamatosan zajlanak azzal a céllal, hogy élvezhetőbbé tegyék a versenyzést a nézők számára. Kiemelten fontos problémaként kezelik az idei évre megváltozott hanghatást, illetve az utóbbi egy évben tapasztalható televíziós- és helyszíni nézőszám-megcsappanást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biobenzinnel, de nagyon vad külsővel megy majd a Bentley versenyautója

Biobenzinnel, de nagyon vad külsővel megy majd a Bentley versenyautója

Szökésben a férfi, aki késsel próbált kirabolni egy pénzszállítót Budapesten

Szökésben a férfi, aki késsel próbált kirabolni egy pénzszállítót Budapesten

Meghalt Bernie Madoff

Meghalt Bernie Madoff