szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A csapatokkal folytatott pénteki megbeszélés nyomán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) némiképp módosította azoknak a rádiózásban bevezetni tervezett tiltásoknak a listáját, amelyek a Forma–1-es Szingapúri Nagydíj első szabadedzésén már érvénybe léptek volna.

A pénteki első gyakorlás előtt elfogadott változás lényege, hogy az autó teljesítményével kapcsolatos információkat ebben az évben még közölhetik a pilótával a boxból rádión keresztül, de vezetési tanácsokat nem adhatnak neki. Utóbbi kategóriába tartoznak többek között a kanyarok előtti fékezési pontokkal, az autó egyes pályaszakaszokra vonatkozó beállításaival vagy a sebességi fokozat kiválasztásával kapcsolatos konkrét javaslatok és utasítások.

A FIA azzal indokolta a visszalépést, hogy a mostani futam még túl korai lenne ahhoz, hogy a csapatok alkalmazkodni tudjanak a szélesebb körű tiltásokhoz. A jövő évben viszont a korábban közölteknek megfelelően a versenyzőkkel a boxból kizárólag stratégiai és biztonsági jellegű kommunikációt szabad majd folytatni.

Bernie Ecclestone, a Forma–1 kereskedelmi jogait birtokló brit üzletember az eredetileg közölt korlátozást tartja megfelelőnek, s szerinte a jövőben további megszorításokra lesz szükség. "A pilóták ülnek az autókban, nekik kell tudniuk, mi a helyes és mi a helytelen döntés egy-egy helyzetben – mondta Ecclestone. – Nincs szükségük arra, hogy valaki a boxból megmondja nekik, mikor és mit tegyenek."

A Szingapúri Nagydíj vasárnap 14 órakor kezdődik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bocsánatot kért Von der Leyentől az Európai Tanács elnöke a kanapébotrány miatt

Bocsánatot kért Von der Leyentől az Európai Tanács elnöke a kanapébotrány miatt

Tíz évvel a japán cunami után ismét járni kezdett egy buddhista templom órája

Tíz évvel a japán cunami után ismét járni kezdett egy buddhista templom órája

Több régióban is elfogyott a vakcinatartalék Olaszországban

Több régióban is elfogyott a vakcinatartalék Olaszországban