szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jól van az az öt ember, akik egy román busz hétfői balesetében sérültek meg az M43-as autópálya földeáki lehajtójánál - közölte a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Traumatológai Klinikájának tanszékvezető főorvosa.

Az öt sérült közül kettőnek nyolc napon túl gyógyuló sérülései vannak, de mindannyiuk állapota stabil - mondta Süveges Gábor. Négyen szerdán hazatérhetnek, egy beteg pár napra még Szegeden marad megfigyelésre.

Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, a busz sértetlen utasaiért hétfőn este mentesítő busz érkezett és folytatták útjukat Romániába.

A román busz hétfőn reggel sodródott le az útról az M43-as autópálya makói elkerülőjének körforgalmában, a földeáki lehajtónál. A kétszintes – a járművön olvasható feliratok szerint Olaszország és Románia között közlekedő - busz ablakait a tűzoltók több helyen is kitörték, azokon keresztül menekítették ki az utasokat.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn elmondta, a helyszínről tizenhárom embert vittek kórházba a mentők, az elsődleges adatok szerint közülük ketten sérültek meg súlyosan. A rendőrség tömegszerencsétlenséget eredményező közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított nyomozást – tudatta a százados.

A helyszínre érkező makói tűzoltók egy vízszállító járműhöz kötve stabilizálták a buszt, mert félő volt, hogy teljesen felborul. A busz sértetlen utasait, tizenkilenc embert a makói rendőrkapitányság épületébe szállították, és ott enni és inni kaptak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A mobilunkon bemutatott digitális oltási könyvvel is igazolható lehet, hogy kaptunk vakcinát

A mobilunkon bemutatott digitális oltási könyvvel is igazolható lehet, hogy kaptunk vakcinát

Mocsai Lajos: A rektori konferencia felülvizsgálja a bolognai rendszert

Mocsai Lajos: A rektori konferencia felülvizsgálja a bolognai rendszert

Magyar kormánytagokat nem hívtak meg Joe Biden beiktatására

Magyar kormánytagokat nem hívtak meg Joe Biden beiktatására