szerző:
Demeter Péter

Szó szerint letisztult középkonzolt, új motort és érintőképernyőt kapott modellciklusának félidején túl az Insignia.

Öt évvel ezelőtt igazán nagyot szólt az Insignia, halmozta is a díjakat. A modell, a menedzserautók közé oly mértékben beágyazódótt, hogy talán, ha a két év múlva esedékes következő generációig sem csinálnak vele semmit, akkor is menne. Mégis illett kicsit hozzányúlni.

A tavaly év végi ráncfelvarrást nem nehéz kiszúrni, pedig igazából nem sok minden változott. A frontrészen az egységnyi króm mennyisége alapján lehet észrevenni az újabb modellt, kicsit több lett, a hátsó részén is, a lámpákba benyúló króm díszléc árulkodó a faceliftes autókon. A méretek természetesen maradtak, így a beltér továbbra is kissé szűkös, de sok apróbb-nagyobb kellemes részletben gazdag. Egy volumengyártó prémium termékében mára például kötelező elem az érintőképernyős, kurzoros infotainment-központ. Ezt kipipálta mostanra az Opel, az Intellilink nevű rendszerével. Kicsit szokni kell, úgy tűnik, szereti minden gyártó a másiktól eltérően megoldani a működtetését, az Insigniában a kurzor kicsit döcögős és furcsa a tapipad böködése, amellyel jóvá hagyunk egy-egy műveletet. De a rendszer egyben van, logikus felépítésű és teljes egészében személyre szabható, hogy mit szeretnénk látni a kijelzőn.

Változott a sofőr előtti műszeregység ez is kapott egy 8 colos digitális kijelzőt, amin információs zuhataggal áraszthatjuk el magunkat. A követési távolság másodpercben megjelenő értékétól kezdve, lekérhető a keréknyomás, a nagyfogyasztók energiaszükséglete, vagy akár a fogyasztási grafikonunkat is követhetjük. A vezetési asszisztensek, amelyben bővelkedik az Insignia, szintén itt jeleznek vissza, az adaptív tempomat beállításai, a sávelhagyásra figyelmeztetés, a táblafelismerő, vagy a parkoló asszisztens utasításai.

Képgaléria.
©

Ha valamit külön ki kell emelni, az Insignia futóműve. Kifejezetten jól hangolt, élvezetes vele az autó. Nem is csoda, ezt is átdolgozták, ráadásul ebben a modellben az a FlexRide elektromechanikus adaptív futómű dolgozik, amelyet Sport módban használva egészen szórakoztatókat lehet autózni. Még kikapcsolt menetstabilizátorral sem válik orrtolóssá az autó, amiben nagy szerepe van a tesztautón lévő 20 colos kerekneken lévő 245/30-as gumik tapadásának. Egyébként nem kellemetlen velük autózni a városi aszfalton sem, mert a rendszer szépen kezeli a városi utak egyenetlenségeit is.

A másik fontos új összetevő a tesztautónkban a szentgotthárdi, 1.6 SIDI Turbo motor 170 lóerős teljesítménnyel és 260 Nm főtengelynyomatékkal. A piac egyértelműen ezt a határt kezdi meghúzni motorméretben a felső-középkategóriában is az Euro 6-os CO2 normákhoz közeledve. Az új, közvetlen befecskendezéses feltöltős motor elvileg már 1650-es fordulatnál leadja nyomatéka maximumát, ám ez nem társul komoly dinamikával. Akárhogy nyomjuk neki, a 10 másodperc körüli 0-100-as gyorsulás nem lesz lenyűgöző. A rugalmassága 80-120 Km/h-ra 6 másodperc ötödik fokozatban és indokolt is a visszakapcsolás, mert az Insignia nehéz, 1700 kilós autó. Hatodikban egyébként 130-as tempónál 2700-at forog a főtengely. Vegyes használat mellett nekünk 8,6 literes fogyasztást produkált a start/stop-rendszerrel is rendelkező kocsi, ami elmegy ezzel a súllyal.

Képgaléria.
©

Összességében az OPC Line csomagos, bézsszínű kárpitos, nagyfelnis, adaptív futóműves, TFT-kijelzős, Bose hangrendszerrel felpakolt Insignia friss benyomást kelt és fiatalos menedzserautónak kifejezetten erős választás. A benzines kínálatban, minden bizonnyal ez, az 1.6 literes lesz a legnépszerűbb és nem csak a hazai gyártású motorja miatt. A tesztünkben szereplő modell ára közel 10 millió forint, ami a flottás csapatok számára megszerezhető diszkonttal nem tűnik rossz árnak. Az igazán nagy erőpróbaja, majd úgy is az idén piacra kerülő új Passattal és Mondeóval szemben lesz.

Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!