szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Üzemanyagot szállító kamionnal ütközött szerdán egy iskolabusz Egyiptomban. A balesetben legalább tizennyolcan meghaltak, köztük tizenhat diák – jelentette az an-Níl egyiptomi hírtévé. A tragédia az északi al-Buheira tartományon átvezető országúton történt, mindkét jármű kigyulladt és teljesen kiégett.

A helyszínhez közeli Damanhúr városban működő kórház igazgatója, Abdel-Fattáh Muníszi szerint eddig mindössze három holttestet tudtak azonosítani, köztük a kamion vezetőjét, a többiek a felismerhetetlenségig összeégtek – írta internetes oldalán az al-Maszri al-Jóm című napilap. Muníszi azt is elmondta, hogy a halottak száma várhatóan nő még, mert a tizenhét sebesült közül soknak válságos az állapota.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök a tragédia helyszínére küldte Ibráhim Mahláb miniszterelnököt és Ádel el-Adávi egészségügyi minisztert.

Hasonlóan súlyos baleset legutóbb vasárnap történt: abban tizenegy diáklány és az őket szállító magánbusz sofőrje halt meg a felső-egyiptomi Szóhág város közelében. A busz a szóhági egyetemről tartott hazafelé, de hirtelen lehajtott az útról, hogy elkerülje a frontális ütközést egy szembehajtó teherautóval. Az autópálya érintett szakaszát építik, és sok helyütt nem fejezték még be az aszfaltozást.

Az egyetemi tanács bejelentette, hogy a vasárnapi baleset áldozatainak családjai 20 ezer, a sebesültek pedig 10 ezer egyiptomi font kártérítést kapnak. Az elhunyt diáklányok szülei az egyetem költségeire Mekkába zarándokolhatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

A debreceni fociklub két kaszinóban is tulajdonos, ám most kivásárolják őket

A debreceni fociklub két kaszinóban is tulajdonos, ám most kivásárolják őket

Varga Judit is elkapta a koronavírust

Varga Judit is elkapta a koronavírust