szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szombaton az esti óráktól a budai fonódó villamoshálózat Bem rakparti ágának építése miatt újabb munkaterületek elfoglalásával további jelentős forgalmi változásokra kell számítani az Árpád fejedelem útja Margit híd alatti részén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A változások miatt a Margit híd alatt 2 x 1 forgalmi sáv marad meg a közúti forgalom számára és egyúttal ideiglenesen lezárják a budai alsó rakpart dél felé vezető le- illetve felhajtóágát - írta közleményében a BKK. A rakparti le- és felhajtás könnyítésére az alsó rakparton a Halász utcánál ideiglenesen új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki.

A Halász utcai felhajtó viszont nem tudja teljesen kiváltani a Margit hídi felhajtó szerepét, mivel annak kapacitása véges, valamint a Halász utca környezetében az ideiglenesen kétirányúsított Fő utca kapacitása is igen korlátos, így a BKK azt javasolja, hogy csak azok a járművezetők használják a budai alsó rakpartot, akiknek megfelelő a Mozaik utcai felhajtó, vagy korábban is a Halász utcai felhajtót használták.

Azoknak az északi irányból érkezőknek sem javasolják a Halász utcai lehajtó használatát, akik korábban a Margit hídi rakparti lehajtót vették igénybe, mivel a lehajtóhoz vezető egy sávos Fő utca déli irányban sem tud átengedni a jelenleginél nagyobb közúti forgalmat.

Az északi irányból a Mozaik utca felől érkezők számára a Margit hídi lehajtó lezárása azonban kedvező hatású lesz a BKK szerint, ugyanis itt szerintük a közlekedés gyorsulni fog és így várhatóan megszűnnek a rakparti torlódások is.

Az északi irányból a dél felé közlekedőknek ezért javasolják, hogy aki csak teheti, a Mozaik utcánál hajtson le a budai alsó rakpartra, mert november 10-én hétfőtől az Árpád fejedelem útján a központ irányában jelentős közúti torlódások várhatók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milyen fülhallgatót vegyek? Mit tud az AirPods Pro, milyen a legújabb Samsung? És a Huawei?

Milyen fülhallgatót vegyek? Mit tud az AirPods Pro, milyen a legújabb Samsung? És a Huawei?

Jön a digitális euró, és ami jó hír, hogy olcsóbban is lehet majd vele fizetni

Jön a digitális euró, és ami jó hír, hogy olcsóbban is lehet majd vele fizetni

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra