szerző:
hvg.hu

A hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick jövőre már formulaautóval tehet egy újabb lépést az F1 felé vezető úton. A formula.hu jelentése szerint egy olyan csapat ültetheti F4-es versenygépbe, amely a GP3-as szériában is érdekelt.

Mint a formula.hu jelentéséből kiderül: az FIA 2013-ban azzal a szándékkal hívta életre a regionális, illetve nemzeti Formula-4-es bajnokságokat, hogy egy új „első lépcsőt” biztosítsanak a tehetséges gokartosok számára a komolyabb formulaautós szériák felé vezető úton. Az új kategória nagy siker volt, az elsőként útjára indult olasz és dél-amerikai sorozat mellett 2015-ben a tervek szerint további hét F4-es bajnokság indulhat útjára, köztük az ADAC Formel Masterst felváltó német srozat.

Mick Schumacher
©

Utóbbiban a feltételezések szerint egy ismerős névvel is találkozhatunk majd: a GP3-ban is csapatot indító svájci Andreas Jenzer istállójában ugyanis a SpeedWeek című szaklap szerint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick is szerepet kaphat, aki az elmúlt években előbb édesanyja, Corinna leánykori nevén, Betschként, később pedig Mick Junior néven versenyzett.

Mick Junior gokartosként szép sikereket ért el, idén például Európa-bajnoki, világbajnoki és német bajnoki második helyet szerzett. A Speedweek beszámolója szerint a héten a Jenzer F4-es autóját teszteli Barcelonában: ez volt a fiatal tehetség második formulaautós tesztje, hiszen korábban a junior gokart-világbajnokság másik két dobogósával, a brit Enaam Ahmeddel és a venezuelai Mauricio Baizzal egyetemben már kipróbálhatott egy F4-es kocsit.

Mick Schumacher
©

A fiatal német tehetség feltehetőleg a német bajnokságban indulhat jövőre, ahol 15 év a részvételi korhatár. Az autók egyébként színtisztán olaszok, a karosszériát a Tatuus, az 1,4 literes szívómotorokat az Abarth, az abroncsokat pedig a Pirelli szállítja. A szezon, melynek teljesítése mintegy 9000 euróba kerül, április végén kezdődik Oscherslebenben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!