szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt évek igazi nagymenői közül sokan nem is hirdetnek idén.

Ahogy közeledik az idei Super Bowl, az amerikaifutball-liga döntője, fel-fel tűnnek a világ legnézettebb sporteseményére készült 30-60 másodperces anyagok.

A hírek szerint 11 autómárka jelezte, hogy áldoz a világ legdrágább hirdetési másodperceire. Azok a gyártók, akik már biztosan ott lesznek: a BMW, a KIA, a Lexus, a Mercedes-Benz, a Nissan és a Toyota.

A távolmaradók legnagyobbika, az elmúlt években elképesztően jó reklámokkal kirukkoló Volkswagen. Kétség kívül a „Darth Vader-es reklámot" nehéz felülmúlni. Talán így látták ők is, ezért idén „más prioritásokra” hivatkozva inkább kimaradnak.

Ugyan így, a Chrysler, amely pár éve Eminem főszereplésével csinált egy reklámon túl mutató reklámot. A cég egyelőre úgy tűnik nem lesz ott a Super Bowlon.

A Honda amerikai megfelelője az Acura pedig, azért nem hirdet, mert van ugyan egy nagyon fontos újdonságuk, a szupersportautó NSX, azonban a 150 ezer dolláros autót felesleges 2 milliárd embernek hirdetni. Azért persze vannak jó anyagok idén is.

Pierce Brosnan például kiváló ebben a sablonos szerepben:

A BMW i3 (az elektromos) is ügyesen játszik azzal, hogy mennyire nem értették az emberek anno az internetet sem:

Vagy a Mercedes-Benz, amely összetett reklámstratégiát folytat, a nyuszika és teknős örök vetélkedéséről. Ebbe bevontak hírességeket is és egyébként is erős jelenléte van idén a social reklámozásnak, a közösségi videók stílusában készített anyagoknak.


Ha kíváncsi az összes reklámra, amelyekkel az autós cégek készülnek itt megnézheti. A meccs, magyar idő szerint hétfő hajnalban kezdődik a New England Patriots és Seattle Seahawks részvételével.

Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!