szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az idén januárban 4898 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, 11 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban.

A Jato Dynamics autóipari információszolgáltató cég közölte: kishaszonjárműből 1356 kelt el januárban, ez egy év alatt 54 százalékos emelkedésnek felel meg. 

A Jato adatai szerint a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszongépjármű) a Ford volt, 911 darabszámmal, így a márka a hazai piac 14,4 százalékát fedte le. A legtöbb, 632 személyautót – ez az összes eladás 12,9 százaléka – a Skoda adta el az év első hónapjában. Második az Opel 627 darabbal, a harmadik pedig a Ford 555 eladott személygépkocsival.

A 3,5 tonna összsúlyt meg nem haladó kishaszonjárművek eladását a Ford vezette januárban, 110 jármű forgalomba helyezéssel, mögötte a Fiat 109 gépkocsival és a Volkswagen 104 darabbal.

A magyar gépjárműpiac céges és magán eladások tekintetében továbbra sem mutat számottevő változást. Az új autó forgalomba helyezések többsége, 81 százaléka céges, míg a magán eladások a piac 19 százalékát teszik csak ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élesebbé vált a verseny a gimnáziumi helyekért

Élesebbé vált a verseny a gimnáziumi helyekért

Fülöp herceg jó néhány saját festményt is hátrahagyott az utókorra

Fülöp herceg jó néhány saját festményt is hátrahagyott az utókorra

Meghalt Rácz Sándor István 56-os szabadságharcos

Meghalt Rácz Sándor István 56-os szabadságharcos