szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem indulnak el március 1-jével élesben a Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontok (KKEP), azok tesztüzemét a rendőrség meghosszabbítja.

A rendőrség tájékoztatása szerint a változtatható helyű szupertraffipaxok tesztelése nyomán szoftverfrissítést végzett az eszköz szállítója. Ennek ellenőrzése érdekében a tesztidőszakot meg kell hosszabbítani. Az éles üzem indításának egyelőre nem ismert a pontos ideje.

Mint korábban írtuk, februárban tesztelte a rendőrség az új sebességmérő készüléket, és eredetileg márciustól már élesben kellett volna azokat használni a gyorshajtók kiszűrésére. Az ORFK összesen 160 darabot szerzett be, darabonként 5,7 millió forintért. De nemcsak a gyorshajtást tudják rögzíteni, hanem a funkciók bővítése után áprilistól más szabályszegéseket is.

Így bírságra számíthatnak majd a kamerák által lekapott

- tilos jelzésen (piros lámpán és vasúti átjárón) áthajtók,
- a biztonsági övet be nem csatolók,
- a nem a kötelező haladási iránynak megfelelően közlekedők,
- a záróvonalat átlépők,
- a buszsávot használók,
- a forgalomban lejárt érvényességű műszakival
- vagy biztosítás nélkül részt vevők is.
(A műszakit a rendszám melletti matricáról, a biztosítást pedig a rendszámról tudja real time ellenőrizni.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!