szerző:
hvg.hu

A kavicságyban zárult Mick Schumacher első hivatalos F4-es tesztnapja: az eset azt is jól mutatja, hogy milyen sajtóérdeklődéssel kell majd megbirkóznia autóversenyzőként a hétszeres F1-es bajnok Michael Schumacher fiának.

Mint ismeretes, az előző éveket gokartozással töltő Mick Schumacher idén a Van Amersfoort Racing kötelékében mutatkozik be a formulaautózás világában, egészen pontosan a német F4-es bajnokságban, ahol egyik csapattársa a zseniális Forma-1-es főtervező, Adrian Newey fia lesz.

A formula.hu jelentése szerint az előszezon első hivatalos tesztjén a 15 éves versenyző a Lausitzringen próbálhatta ki idei versenygépét, amellyel 150-160 kilométer/órás sebességgel kicsúszott a pályáról. Az autót megfogta a kavicságy, így a fiatal tehetség karcolás nélkül megúszta az esetet és a kocsija sem sérült meg.

Mick Schumacher
©

Az incidens híre a hétvégén szempillantás alatt körbejárta a világsajtót: ez a tény több szaklap szerint is jól megmutatja azt, hogy autóversenyzőként a hétszeres F1-es világbajnok fiára rendkívüli nyomás hárul majd a sajtó részéről, hiszen egy ilyen apró, a hasonló teszteken teljesen megszokott eset bizonyosan nem kapott volna ekkora nyilvánosságot, ha nem Mick ül az autóban.

Az SID hírügynökségnek nyilatkozva egyébként a Mercedes sportprogramjának korábbi vezére, Norbert Haug is kiemelte, hogy bár Mick Schumacher lenyűgöző tehetségről tett tanúbizonyságot gokartos éveiben, az őt körülvevő felhajtás bizonyosan nem segíti majd munkáját az idei esztendőben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!