szerző:
hvg.hu

Az általában elég jól informált Autocar brit magazinnak árulták el a stuttgarti márka részéről, hogy egy sportos 2+2 üléses modellt is hoznának a kompakt méretű autóik közé.

A kétajtós, mondhatni bébi Mercedes-AMG GT a Mercedes második generációs kompakt platformjára épülne (MFA) és egyértelműen az Audi TT és a BMW 2-es kupék versenytársa lenne. A csillagosok ugyan rendelkeznek sportos kompakt kupéval, igaz, egy négyajtós limuzinnal, éppen a magyar CLA révén, de úgy látszik, volna ígény egy még fiatalosabb, divatos autóra. 

A motortérbe vélhetően az A-osztály AMG-s változatának 2.0 literes négyhengerese kerülhet, amely jelenleg a legjobb literteljesítményű szériagyártású négyhengeres benzinmotor, 360 lóerővel és 450 Nm-es nyomatékkal. Ezt szeretnék még egy kicsit tovább húzni, a hírek szerint 400 lóerő körülire. Ezekkel a mutatókkal, a menettulajdonságai 4,5 másodperc körüli százas sprintet és 250 km/h-s végsebességet feltételeznek. Az alapból elsőkerék-hajtású kupé nyilván lesz összkerekes változatban is, hasonlóan az Audi TT-hez.

A jelenleg erősen tervezési fázisban lévő 2+2 üléses autó lehet az egyik fontos témája a lap szerint a Mercedes közelgő vezetői tanácskozásának. Amennyiben a felső vezetés támogatja a projektet, akkor is pár évet várni kell az újdonságra, a hírek szerint legkorábban 2019-ben találkozhatunk vele.

A netes tervezők már beindultak az ötletre.
©


Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Donald Trump és Kim Dzsong Un ismét nekifut a világbékének

Donald Trump és Kim Dzsong Un ismét nekifut a világbékének

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Videó: javításra vitt Porschéval száguldozott az autószerelő

Videó: javításra vitt Porschéval száguldozott az autószerelő

Hamiltoné a pole pozíció

Hamiltoné a pole pozíció

Fluor Tomi: Senkinek nem írtam azt, hogy bántani fogom

Fluor Tomi: Senkinek nem írtam azt, hogy bántani fogom

RMDSZ: Kifizetik a magyar tanítók románóráit

RMDSZ: Kifizetik a magyar tanítók románóráit