szerző:
hvg.hu

Versenybalesetben megsérült Michael Schumacher fia, Mick: a fiatal pilóta a német Forma-4-es bajnokság ausztriai fordulója során szenvedett kéztöréssel járó balesetet, így nagy valószínűséggel ki kell hagynia néhány futamot.

A formula.hu jelentése szerint a Red Bull Ringen három futam várt a német Forma-4-es mezőnyre, amelyben a hétszeres Forma-1-es világbajnok csemetéje az idei évad kezdete óta szerepel. A kis Schumi már szombaton is bukott egyet, akkor az első körben a falnak csapódott, de sértetlenül megúszta a kalandot.

A kategóriába idén fellépő Mick Schumachernek már szombaton sem alakultak jól a dolgai, hiszen a rajt után már az első körben a falban végezte. Azt a bukást még sértetlenül megúszta.

Vasárnap azonban rosszabbul járt a 15 éves versenyző: már csak néhány perc volt hátra a leintésig, amikor egyik riválisa, Thomas Preining hátulról meglökte, így autója a bokszutca fala felé fordult és orral, nagy erővel csapódott be. Schumacher némi segítséggel ki tudott szállni az autóból, ahonnan a pályakórházba vitték, és ott azonnal kiderült, hogy eltört a keze. A hírek szerint ennek eredményeként az ifjabb Schumachernek legalább egy hónapra le kell mondani a versenyzésről.


A német Forma-4-esek szezonjából egyébként még hat forduló van hátra, Mick Schumacher pedig 28 pontjával az egyéni tabella 9. helyén állomásozik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!