szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez nagyjából annyi, mint Budapestről elmenni Velencéig. De az olaszországiig.

Van ez a fickó, Bjorn Nyland, aki már arról híres lett, hogy szerzett 10 darab Tesla Model S vásárlót a márkának, ezért cserébe kap ingyen egyet a kaliforniai cég új modelljéből, a Model X-ből.

Már korábban is bizonyította, hogy mennyire jól üzemeltethető a Model S. Norvégiában, télen ment vele rekordnak számító 375 kilométert. Most viszont egy kicsit melegebb helyen, nyáron Dániából indulva abszolút rekordot döntött, és 728,7 kilométert autózott ki egy ismerősével egy csurig töltött Tesla Model S-ből.

Igaz, elővigyázatosságból egy „LASSÚ" jármű matricát ráragasztottak a kocsira, amellyel nem kevesebb, mint 18 óra 40 percet autóztak, átlag 39,4 km/h-s tempóval. A kísérlethez a legerősebb Tesla modellt, a P85D-t használták, amelynek egy 85 kWh-s akkumulátorcsomag van a padlórészében.

A korábbi rekord még 2013-ra datálódik, és alig 680 kilométert sikerült megtenni egy feltöltéssel.

Ha szeretne még több hírt olvasni a Tesla kapcsán, kövesse a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!