szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha valakinek nincs elég pénze, természetben is fizethet az oktatójának.

Mostantól akár szexszel is fizethet egy tanulóvezető az oktatójának Hollandiában. A napokban Gert-Jan Segers kereszténydemokrata képviselő szegezte a kérdést a holland parlamentnek, hogy a kormány szerint mennyire elfogadható, ha valaki természetben fizet azért, hogy megtanuljon vezetni – írja a The Telegraph.

Melanie Schultz van Haegen közlekedési és Ard van der Steur igazságügyi miniszter szerint bár az ilyen "tranzakció" nem szerencsés, az ország törvényei értelmében tulajdonképpen nem illegális. Fontos kitétel azonban, hogy az ellenszolgáltatást az oktató kérje, ne pedig a tanuló ajánlja fel az órákért cserébe, utóbbi ugyanis prostitúciónak számít.

A kérdés azért is aktuális, mert Hollandiában az utóbbi időben egyre népszerűbbé váltak a szexel kifizetett gyakorlati órák, a neten pedig egyre többen keresik ezt a lehetőséget. Ezentúl viszont teljesen legális lehet a dolog, feltéve, hogy mindkét fél holland állampolgár, és mindketten betöltötték már a 18. életévüket.

A kérdés már csak az, hogy a szolgáltatóipar más területein mikor engedélyezik ugyanezt?

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!