szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai autógyár tervei kellőképpen egyszerűnek tűnnek ahhoz, hogy megvalósítsák őket.

December közepén szabadalmaztatta ötletét a Ford, amivel a tervek szerint fel lehetne számolni a forgalmi dugókat. A cég egy olyan eszközt tervezett, amivel az autó hátsó kerekét egy egykerekű motorkerékpárra lehetne alakítani, így a parkolóból ezzel lehetne tovább közlekedni - írja a Patent Yogi.

A tervek szerint a sofőrnek nem lenne más dolga, mint egy erre lehetőséget adó helyen kiállni a forgalomból. Az autóban egy gomb segítségével lehetne beindítani egy hidraulikus emelőt, ami megemeli a hátsó tengelyt, így azt könnyedén ki lehetne szerelni a helyéről.

©

Az ehhez tervezett eszköz segítségével egy egykerekű motorként lehetne tovább használni, ami teljesen elektromos hajtást kapna, emellett lenne rajta egy ülés és persze lábtartó is.

Bármennyire is jónak tűnik az ötlet, egyelőre még nem érdemes nagyon örülni neki, a szabadalom ugyanis nem jelenti azt, hogy meg is fog épülni a motor. Ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hiszen az elektromos autók kerekeit egyébként is elektromotorok hajtanák meg. A sofőr ugyanakkor ki lenne téve az időjárásnak, arról nem is beszélve, hogy a használatban lévő kerék jobban kopna, mint a többi.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dragomán: Tóth Krisztina szívügye az olvasó gyerekek nevelése

Dragomán: Tóth Krisztina szívügye az olvasó gyerekek nevelése

Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya

Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya

Bosszúból szivárogtathatták ki a Barátok közt befejezését

Bosszúból szivárogtathatták ki a Barátok közt befejezését