szerző:
hvg.hu

A legújabb tervek szerint az eddigieken felül még egy komoly változást vezethetnek be 2017-től.

Jules Bianchi tragikus balesete ismét rávilágított egy régóta fennálló problémára a Forma-1-ben: a nyitott pilótafülkék miatt a sofőrök komoly veszélynek vannak kitéve. Éppen ezért a baleset óta folyamatosan azért lobbiznak a versenyzők és a csapatok, hogy valamilyen biztonsági rendszerrel még inkább védjék a versenyző életét. Most úgy tűnik, a Mercedes javaslata lehet a befutó – írja a Motorsport.

©

Az istálló mérnökei egy olyan vázat terveztek a pilótafülke köré, ami adott esetben képes lehet megvédeni a sofőr életét. A keretet úgy alakították ki, hogy az a lehető legkevésbé zavarja a versenyzőt abban, hogy a pályára lásson.

©

A fülkét Alex Wurz tesztelte, aki a BBC-nek úgy nyilatkozott: a koncepció nagyon jónak tűnik, és nem lát okot arra, hogy az engedélyezését bármi is megakassza. Ha a terv valóban átmegy a Nemzetközi Automobil-szövetségen, akkor 2017-től már ilyen versenyautókat láthatunk a pályákon.

©

A Forma-1-es autók a zárt pilótafülke mellett radikális változáson mennek keresztül 2017-re. Hogy pontosan mi módosul, azt itt tudja megnézni.

További friss Forma-1-es hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vizsgálja az ombudsman a genderszak megszüntetését

Vizsgálja az ombudsman a genderszak megszüntetését

Rendőrök szállták meg az ismert nagyvállalkozó házát

Rendőrök szállták meg az ismert nagyvállalkozó házát

Éneklés után győzelemmel folytatta Hosszú Katinka

Éneklés után győzelemmel folytatta Hosszú Katinka

Fülke: Budapest még akár nyerhet is

Fülke: Budapest még akár nyerhet is

Kigyógyult a rákból a kisfiú, aki Batkidként mentette meg San Franciscót

Kigyógyult a rákból a kisfiú, aki Batkidként mentette meg San Franciscót

18 mentőautót vesz a honvédség

18 mentőautót vesz a honvédség