szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két év múlva érkezhet a teljesen önvezető autó, de addig is van néhány funkció, amivel már most könnyebb a vezetés.

A Tesla nem titkolt célja, hogy az első olyan autógyártó cég legyen, amelyik teljes mértékben önvezető autót dob piacra. Ha hihetünk Elon Musknak – és az eddigiek láttán miért ne hihetnénk – akkor nem kell már sok ahhoz, hogy ez meg is valósuljon. A Tesla-vezér szerint 2018-ban már elérhető lesz a technológia, ám addig sem szeretnék, ha a tulajdonosoknak kényelmetlenséget jelentene az autóvezetés. Amíg nincs kész a 100 százalékig önjáró autó, az ingázást igyekeznek megkönnyíteni a sofőrnek.

A Tesla legújabb videójában összeszedte azokat a funkciókat, amelyek már elérhetők a sofőrök számára: ilyen például az, hogy az autó már önállóan képes kiállni a garázsból, elvégzi az ember helyett a parkolást, út közben pedig segít elvezetni a kocsit.

A robotpilóta nem engedi, hogy a kocsi elhagyja a sávot, emellett folyamatosan figyeli az autót körülvevő forgalmat, ha pedig sávot akarunk váltani, elég az irányjelzőt bekapcsolni, a szoftver azonnal teszi a dolgát.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!