szerző:
hvg.hu

A bemutató óta a legfontosabb részletek már kiderültek a Tesla legolcsóbb modelljéről, egy videó azonban felfedi az apró részleteket is.

Az április 1-jei bemutatón minden fontos részlet kiderült, amire az elmúlt hónapokban kíváncsi volt a közönség: az autó 344 km-es hatótávolsággal és önvezető móddal érkezik, a 0-100 km/h-s sprintet pedig 6 másodperc alatt teljesíti. A vásárlók rá is ugrottak azonnal, ömlenek rá a megrendelések, az apró részletekről azonban nem sokat lehetett tudni. Eddig, egy a bemutató tesztkörekor készített videóból ugyanis kiderül néhány.

1. A Model 3-ban nyolc darab akkumulátor lesz hosszanti irányba rendezve, szemben a Model S és a Model X 14 darabos, keresztbe pakolt pakkjával. A videó készítője szerint mindez azt jelenti, hogy a Model 3 nagyobb, de kevesebb akkut használ, ami segít lenyomni az autó árát.

2. Az autó motorja és váltója is a hátsó tengelyre került, pont úgy, ahogy a Model S-nél.

3. Három különböző tető lesz elérhető a Model 3-hoz: lesz belőle hagyományos, üvegtetős és panorámatetős változat is.

©

4. A csomagtartó közvetlenül a hátsó szélvédő aljánál kezdődik, ami egyúttal azt is jelenti, hogy jóval kisebb lesz a nyílása, mint a hagyományos autók esetében. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az utasok csomagjainak kevesebb hely jutna a kocsiban.

Ilyen egy Audihoz képest.
©

5. Az ajtónyitó kilincsek az Aston Martinnál alkalmazott megoldást vették le: a hátsó pontját megnyomva előugrik az eleje, azt meghúzva pedig kinyílik az ajtó.

Érdemes végignézni az ezekről készült videót, egyéb érdekességek is kiderülne belőle:

A rejtett részletek mellett egy ismert dizájnernek köszönhetően az is kiderült, milyen jól nézne ki, ha a Model 3-ból készülne Roadster változat.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy nap alatt elszívták az összes füvet Kanadában

Egy nap alatt elszívták az összes füvet Kanadában

Hajtogatható telefon? Felejtse el: a Lenovo táblagéppel csinálna ugyanilyet

Hajtogatható telefon? Felejtse el: a Lenovo táblagéppel csinálna ugyanilyet

Rászólt az ügyészség a rendőrségre, nyomozni kell Gyurcsány cégénél

Rászólt az ügyészség a rendőrségre, nyomozni kell Gyurcsány cégénél

Egyetlen gigavállalatban egyesítik Mészáros Lőrinc két óriáscégét

Egyetlen gigavállalatban egyesítik Mészáros Lőrinc két óriáscégét

Egy sikertörténet vége: ma temetik a Portugált

Egy sikertörténet vége: ma temetik a Portugált

Birmingham és Budapest között indít járatot jövőre a Jet2

Birmingham és Budapest között indít járatot jövőre a Jet2