szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tömött buszmegálló helyett egy oszlopnak kormányozta autóját a fiatal sofőr Szentendrén. Állítja: cserbenhagyásos baleset történt, a tettes egy BMW-s volt.

Alig egy hete számoltunk be róla, hogy Szentendrén, a Dunakanyar körúton baleset történt, egy autós oszlopnak csapódott. A jármű csúnyán összetörött, a fiatal sofőrt kórházba szállították. Nem sokkal később a Facebookon kért segítséget, mert mint írja, cserbenhagyásos balesetről van szó.

A baleset árpilis 28-án 13:45 és 13:50 között történt a szentendrei 11-es főút bükköspataki gyalogosátkelőjénél. Mint írja, az orvos véleménye szerint csak a szerencsén és a biztonsági övön múlt, hogy nem lett tragédia az ütközésből, az autóban ugyanis nem volt légzsák. "Cserbenhagyásos balesetről van szó, ami nagyon súlyos bűncselekménynek minősül. Az elkövető gépjármű egy ezüst színű BMW volt. Valószínűleg ötös E60, f10, vagy f11 XDRIVE" – írja posztjában.

©

A sofőr leírása szerint az autója a BMW-vel együtt kanyarodott a 11-es főútra. A férfi a külső sávban, a BMW-s mögött haladt, majd az irányjelzőt használva áttért a belső sávba. A baj ekkor történt: a BMW-s is sávot akart váltani, így hogy a fiatal sofőr elkerülje az ütközést, áttért az úttest közepére, és az oszlopnak csapódott. "Két lehetőségem volt: vagy áttérek a szembe sávba, frontálisan karambolozok valakivel és nekicsapódok a buszmegállóban várakozó mintegy 15 diáknak, vagy az oszlopot választom" – írja a Facebookon.

Mint írja, azt nem tudja pontosan, hogy a BMW-s sofőr direkt rántotta-e rá a kormányt, vagy csak nem vette észre az autó holt terében, viszont az ütközést és a csattanást észre kellett volna vennie. "Mivel az elkövető rendszáma ismeretlen, nagyon szeretnék megkérni mindenkit, aki ezt a posztot olvassa, hogy egy megosztással segítsen megtalálni az esetleges szemtanúkat, kézre keríteni a felelőtlen sofőrt" – olvasható bejegyzésében. Ha valaki ismeri a BMW-st, vagy látta a balesetet, a balesetet szenvedett sofőrt ezen a linken tudja tájékoztatni.

Nem ezt, de állítólag ilyen BMW hagyhatta cserben az autóst Szentendrén.
©
Nem ezt, de állítólag ilyen BMW hagyhatta cserben az autóst Szentendrén.
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!