szerző:
hvg.hu

A tömött buszmegálló helyett egy oszlopnak kormányozta autóját a fiatal sofőr Szentendrén. Állítja: cserbenhagyásos baleset történt, a tettes egy BMW-s volt.

Alig egy hete számoltunk be róla, hogy Szentendrén, a Dunakanyar körúton baleset történt, egy autós oszlopnak csapódott. A jármű csúnyán összetörött, a fiatal sofőrt kórházba szállították. Nem sokkal később a Facebookon kért segítséget, mert mint írja, cserbenhagyásos balesetről van szó.

A baleset árpilis 28-án 13:45 és 13:50 között történt a szentendrei 11-es főút bükköspataki gyalogosátkelőjénél. Mint írja, az orvos véleménye szerint csak a szerencsén és a biztonsági övön múlt, hogy nem lett tragédia az ütközésből, az autóban ugyanis nem volt légzsák. "Cserbenhagyásos balesetről van szó, ami nagyon súlyos bűncselekménynek minősül. Az elkövető gépjármű egy ezüst színű BMW volt. Valószínűleg ötös E60, f10, vagy f11 XDRIVE" – írja posztjában.

©

A sofőr leírása szerint az autója a BMW-vel együtt kanyarodott a 11-es főútra. A férfi a külső sávban, a BMW-s mögött haladt, majd az irányjelzőt használva áttért a belső sávba. A baj ekkor történt: a BMW-s is sávot akart váltani, így hogy a fiatal sofőr elkerülje az ütközést, áttért az úttest közepére, és az oszlopnak csapódott. "Két lehetőségem volt: vagy áttérek a szembe sávba, frontálisan karambolozok valakivel és nekicsapódok a buszmegállóban várakozó mintegy 15 diáknak, vagy az oszlopot választom" – írja a Facebookon.

Mint írja, azt nem tudja pontosan, hogy a BMW-s sofőr direkt rántotta-e rá a kormányt, vagy csak nem vette észre az autó holt terében, viszont az ütközést és a csattanást észre kellett volna vennie. "Mivel az elkövető rendszáma ismeretlen, nagyon szeretnék megkérni mindenkit, aki ezt a posztot olvassa, hogy egy megosztással segítsen megtalálni az esetleges szemtanúkat, kézre keríteni a felelőtlen sofőrt" – olvasható bejegyzésében. Ha valaki ismeri a BMW-st, vagy látta a balesetet, a balesetet szenvedett sofőrt ezen a linken tudja tájékoztatni.

Nem ezt, de állítólag ilyen BMW hagyhatta cserben az autóst Szentendrén.
©
Nem ezt, de állítólag ilyen BMW hagyhatta cserben az autóst Szentendrén.
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!