szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amerikai sajtóértesülés szerint csak ott 20 millió autót hív vissza a japán autógyártó cég, de hasonló lépésre készülhet Európában is.

20 millió, Takata légzsákkal felszerelt autót hív vissza a Honda Motor az Egyesült Államokban - írja az AFP egy amerikai gazdasági lapra hivatkozva, bár a hírt egyelőre nem erősítették meg. Ha igaz, ez lesz az USA történetének legnagyobb ilyen esete.

Nagyon komoly hibáról van szó: mikor a légzsákok kinyílnak, a tárolóból fém és műanyag darabkák repülhetnek a vezetőre illetve az utasra, komoly sérülést okozva ezzel. Sőt, a gyanú szerint a kilövellő darabok halálos sérülést is okoztak már. A Takata próbálja megtalálni a megoldást.

Az amerikai hatóságok felszólították a Hondát - és más márkákat -, hogy hívják vissza a hibás légzsákkal felszerelt autókat.

A japán autógyártó a cikk szerint Ázsiában, Európában, Dél-Amerikában és Ausztráliában is visszahívást tervez, ezzel az össz-szám elérheti az 50 milliót - írja a Nikkei daily. A költség óriási, az egész 200 milliárd jenbe kerülhet.

A Honda a Takata legnagyobb vásárlója, a gazdasági lap szerint más gyártók is követhetik a példáját. Múlt szerdán az amerikai hatóság utasította a Takatát, hogy hívjon vissza 35-40 millió légzsákot, melyeket amerikai autókba raktak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Misa mackó, az első igazi olimpiai kabalafigura

Misa mackó, az első igazi olimpiai kabalafigura

Elmarad idén a Kurultáj

Elmarad idén a Kurultáj

Márki-Zay Péter távollétében visszavonták a vásárhelyi informátor-rendeletet

Márki-Zay Péter távollétében visszavonták a vásárhelyi informátor-rendeletet