szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A dragster verseny közben mondta fel a szolgálatot, a robbanástól gyakorlatilag kiszakadt az autóból.

A gyorsulási versenyeken nem ritka látvány, hogy a gépek megadják magukat. A tényleg elképesztő sebességgel száguldó járműveket több ezer lóerős motorokkal látják el, aminek az összeszerelése rendkívüli precizitást igényel. Nem véletlenül, hiszen akkora erő van bennük, hogy a legapróbb hiba is tönkre teheti a gépet. Ennek ellenére mégis szinte a versenyek természetes velejárója, hogy valamilyen műszaki hiba lép fel, ami időnként igen látványos lehet.

A napokban az amerikai dragster bajnokság houstoni futamán történt hasonló eset, ahol Terry McMillen autója mondta fel a szolgálatot. Az autó motorja a pálya kellős közepén adta meg magát, és hatalmas robbanással szakadt ki a gépből. Már a normál sebességű videón is elég látványos az eset, de a szuperlassított felvétel mutatja meg igazán, hogyan történt az eset.

Még több autós videóért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Daruval, fél nap alatt mentettek ki egy kútba esett elefántot

Daruval, fél nap alatt mentettek ki egy kútba esett elefántot

Kétezer év kellett, hogy valakinek eszébe jusson: Jézus neve is lehet üzlet

Kétezer év kellett, hogy valakinek eszébe jusson: Jézus neve is lehet üzlet

5 pont katásoknak: ezekre mindenképpen figyeljen év végén!

5 pont katásoknak: ezekre mindenképpen figyeljen év végén!