szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Vegyétek már meg anyám autóját, mert úgyis autót akartok venni, neki meg kell a pénz."

A netet bújva milliónyi olyan autóhirdetést találni, amiben legalább tízszer leírják, hogy mennyire jól járunk, ha megvesszük a kocsit, és hogy igazából nincs neki semmi baja, meg alig használt, nemdohányzó tulajdonostól származik, aki tulajdonképpen csak nekünk, vásárlóknak akar jót.

Persze mind tudjuk, tökéletes autó nincs, a tulajdonos pedig csak egy dolgot akar: megszabadulni tőle. Akkor már nem egyszerűbb őszintének lenni? Dehogynem. Az internet legújabb gyöngyszeme az a facebookos hirdetés, amiben egy 2006-os, 1,6-os Opel Astra Classictól akar megszabadulni a gazdája, pontosabban annak fia. A hirdetsből olyan fontos dolgokat tudhatunk meg, minthogy "a szélvédő ki lett cserélve, mert kijött az új kollekció, anyám meg követi a divatot. Meg repedt is volt." Az ára 1 millió forint, mert "a többit odaadja a Soros". De ezen a ponton át is adnánk a szót a szerzőnek:

©

A hasonló hirdetéseknek külföldön is nagy kultusza van, érdemes például megnézni, hogyan hirdette meg a tulajdonosa korábban a 21 éves Volvóját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!