szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mai délelőtt raktuk ki oldalunkra egy zebránál történt gyalogosgázolás videóját. A felvételről, bár kérdeztük a rendőrséget, nem tudtak információt adni. Az olvasóink nagyon sokat segítettek, és felpörögtek az események. Végül a baleset helyszínén illetékes rendőrkapitányság is jelentkezett.

Egy kerékpárját toló, a gyalogátkelőnél teljesen szabályosan átkelni szándékozó biciklist csaptak el nagyon komoly tempóval a videón, amit kedden reggel kitettünk. A baleset után, mint a videón látszik, az autós kiszállt megnézni, mi történt, és mint aki nem akarja elfogadni, mit is tett, rángatja fel a földről szerencsétlen áldozatát.

Mivel a videón csak annyi látszott, hogy Bocskai utca, írtunk a rendőrség sajtóosztályának (ORFK), tudnak-e valamit a baleset körülményeiről. Majdnem két hét után kaptunk választ, amelyben az állt, hogy a videón látható baleset ismeretlen helyen és ismeretlen időpontban készült, beazonosítása nem lehetséges. Ezt követően döntöttük, hogy kirakjuk a videót, és ahogy lenni szokott manapság, a közösségi média révén nagyon gyorsan jöttek az új információk. Délután folyamán pedig felhívta a szerkesztőségünket a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság egyik kollégája is, hogy ők bizony eljártak az ügyben, az ORFK-válaszával ellentétben, és részletesen beszámolt az esetről.

A baleset idén április 29-én történt, valóban Püspökladányban, a Bocskai úton, a 42-es számú főút belterületi szakaszán. A rendőrség a sofőrrel szemben eljárást indított, és az osztrák sofőrt két hónapra eltiltották a járművezetéstől, valamint pénzbírságot kapott. A biciklis nagy szerencséjére könnyű, 8 napon belül gyógyuló sérüléssel megúszta a súlyosnak tűnő gázolást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!