szerző:
hvg.hu

Akkumulátorok helyett a hálózatról kapná az áramot a teherautó, ami csak előzésnél kapcsolná be a belső égésű motort.

Az elmúlt időszakban egyre többet lehet hallani arról a kezdeményezésről, ami a kamionokat szinte 100 százalékban környezetbarát járművekké tenne. A szinte szó indokolt, a teherautóban ugyanis ugyanúgy benne lenne a belső égésű motor, de azt csak szükséges esetben használnák.

Az ötlet nem is jöhetett volna máshonnan, mint a svédektől, egész pontosan a Scaniától. Nemrég már láthattunk egy másfél perces videót arról, hogyan működik a technológia, de ott inkább csak elmagyarázták. Az alábbi két videóban azonban a gyakorlati működését is megnézhetjük.

A VideoWow Facebook-oldalán azt nézhetjük meg, hogyan tud menet közben le- és felcsatlakozni a hálózatról/ra a gép.

A Scania egyik YouTube-csatornáján pedig azt is megnézhetjük, milyen KRESZ-tábla jelöli majd a jövőben az e-kamionnak megfelelő útszakaszt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!