szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

30 kilométeren torlódnak a teherautók az M1-es autópályán Hegyeshalomnál az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt. Beszámolók szerint az autósoknál sem jobb a helyzet, ezért rendőrség arra kéri a sofőröket, hogy kerüljék el a hegyeshalmi átkelőt.

Az Útinform tájékoztatása szerint a határ kilépő oldalán jelenleg 30 kilométeres a kamionsor. A teherautóknak mintegy hat órát kell várniuk az Ausztriába történő belépésnél, Sopron és Kelénpatak (Klingenbach) között a várakozási idejük egy óra. Hasonló volt a helyzet hétfőn is; akkor is kb. 20 kilométeres sor alakult ki az M1-esen.

Az autósok is szívnak

Helyenként a belső sávon is akadozik a forgalom, ezért az Ausztriába tartóknak azt javasolja a rendőrség, hogy válasszanak más útvonalat. Hegyeshalomnál az 1-es főúti kishatáron is át lehet hajtani személyautóval, illetve az M85-ös autóúton közlekedve Kópháza, illetve Sopron felé lehet kerülőt tenni.

A kisalfold.hu egyik olvasója arról panaszkodott, hogy a dugó miatt nem ért be időben a munkahelyére.

"Múlt hét tűrhető volt, a tegnapi elviselhető, de a mai?! A hegyeshalmi kishatáron szerettem volna átjutni reggel háromnegyed hat előtt az osztrák oldalra. A faluban állt a kocsisor. Egyórányi araszolás után jó, ha 500 métert haladtam. Az első – Rajka felé tartó – vasúti sínekig jutottam, ott háromnegyed hétkor visszafordultam. Telefonon beszóltam a munkahelyemre, ne várjanak, nem érek be. Fél hétre kellett volna a Bruck melletti munkaadómnál lennem."

Ön is Ausztriába szeretne átjutni, de órák óta a dugóban vesztegel? Vagy tud esetleg egy tuti kerülőutat? Írja meg nekünk tapasztalatát, vagy küldjön képet, videót a Hegyeshalomnál kialakult helyzetről az [email protected] e-mail-címre. Köszönjük!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brüsszelben a B-tervet készítik elő magyar és lengyel blokkolás miatt

Brüsszelben a B-tervet készítik elő magyar és lengyel blokkolás miatt

Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben

Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is