szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az angol főváros vezetésének elege lett a nyaranta ott páváskodó szuperautó tulajdonosokból és komoly akciót indítottak a visszaszorításukra.

Főleg London belvárosa preferált a szuperluxus kocsik tulajdonosai körében, így Knightsbridge és Chelsea, a két legdrágább kerület békésebb lakói szenvedik meg a jellemzően „öbölbelieknek” hívott fiatalok hangoskodását.

Az elképesztő sportkocsikkal parádézó aranyifjú milliárdosokról már dokumentumfilmet is forgattak néhány éve „Millionaire Boy Racer" címen, hogyan keserítik meg nyaranta az angol főváros lakosainak életét. Tavaly a városrész vezetősége rendeletben tiltotta be, a sportkocsikkal való hangoskodást, de nem sok sikerrel.

Nagyjából erről szól az élet Chelsea-ben:

Most úgy tűnik tényleg lépnek valamit a jelenség ellen és nem csak a kocsi tulajdonosait, de az őket bátorító „car spottereket”, azokat, akik az ilyen autókat fotózzák, szintén megbüntethetik. Attól függően, hogy milyen az elkövetett vétség 100 fontra büntethetik az illetőket (ami vélhetően, azért nem vágja földhöz a milliárdos klienseket). Emellett a rendőrség folyamatosan „zaklatja” majd a szuper-sportautó tulajokat, azok biztosítását, vezetői engedélyét ellenőrizve. Az első napon a Standard újság cikke szerint, hét büntetést kis is osztottak különböző indokoknál fogva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!