szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkapta a Volkswagen az EA 189 motorcsalád 1,2 literes TDI-motorjaival felszerelt modellek átalakítására.

Jóváhagyta a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) az EA 189 motorcsalád 1,2 literes TDI-motorjaival felszerelt modellek műszaki megoldásait. A KBA engedélye a konszern érintett márkáinak 460 ezer járművére érvényes, többek között Volkswagen Polo és SEAT Ibiza modellekre.

Az érintett járművek esetében egy szoftverfrissítésről van szó. A járművek tulajdonosait több lépésben értesítik majd.

Az érintett kétliteres TDI-motorokkal rendelkező járművek kapcsán a műszaki intézkedések már az év elején elkezdődtek, most pedig az érintett EA 189 motorcsalád legkisebb összlökettérfogat-kategóriájának műszaki megoldásait kezdi megvalósítani a gyártó. Így immár mind az érintett 2.0 TDI, mind az érintett 1.2 TDI erőforrások esetében rendelkezésre állnak megfelelő műszaki megoldások.

A Volkswagen konszern 2017 közepéig befejezi a dízelbotrányban érintett motorok átalakítását - idézte a Wirtschaftswoche lap Herbert Diess VW márkaigazgatót.

"Meggyőződésem, hogy a feladat túlnyomó részét az idén elvégezzük, a maradékot pedig a jövő év első felében" - jelentette ki a márkaigazgató. A világszerte javításra váró 10,5 millió autóból 4,6 millióra már megkapta a Volkswagen az átalakításhoz szükséges hatósági engedélyeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erdő Péter: A járvány alkalom a megtérésre

Erdő Péter: A járvány alkalom a megtérésre

Több mint 45 millió covidost tartanak nyilván a világban

Több mint 45 millió covidost tartanak nyilván a világban

Gergely Márton: A Joe, a rossz és a csúf

Gergely Márton: A Joe, a rossz és a csúf