szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Porsche Cayenne sofőrje istennek képzelhette magát, de ezzel kis híján másokat is megölt.

Amikor az ember beül a KRESZ-órára, vagy már utána az oktató mellé a kocsiba, az első dolog, amit mindkét helyen elmondanak, az előzéssel kapcsolatos. Egész pontosan azt, hogy beláthatatlan kanyarban soha senki ne próbáljon meg előzni, illetve, hogy a legnehezebben megítélhető dolog minden esetben a szemből érkező autó sebessége.

Ennek ellenére a mai napig rengeteg olyan fedélzeti kamerás videót látni, ahol a sofőr – fittyet hányva az egyébként életmentő szabályokra – életveszélyes manőverbe kezd. Ilyenkor jobb esetben az ijedtségen túl más baja nem lesz senkinek, rosszabb esetben viszont emberéleteket követel a szabálytalanság. Szerencsére most előbbire volt példa, de ez tényleg csak millimétereken múlt.

A felvétel készítője egy vidéki brit úton közlekedve rögzítette, amint egy Porsche Cayenne elhúz mellette. Bár a kocsi sofőrjének lett volna helye és ideje, hogy behúzódjon a kamerás elé, nem tette meg, így viszont kis híján megölte a szemből érkező Skoda vezetőjét.

Utóbbi hatalmasat fékezett, majd próbált lehúzódni az út szélére, a porschés viszont az éppen mellette lévő Citroent szorította le az útról. Az ijedtségen túl szerencsére senkinek nem lett komolyabb baja, a Citroenben keletkezett némi kár, a Porsche sofőrje azonban fogta magát és továbbhajtott.

Fogalmunk sincs, mit élhetett át a Skoda vezetője, nem is szeretnénk megtudni. Azt viszont reméljük, hogy a rendőrség hamar elkapja az ámokfutó porschést.

Korábbi autós videóinkat itt tudja megnézni. Még több autós videókért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Mondta Ádám: borda rendel, azóta küzd a végtelennel” – itt az új Pajor Tamás-klip

„Mondta Ádám: borda rendel, azóta küzd a végtelennel” – itt az új Pajor Tamás-klip

Úgy tűnt, gond nélkül leszáll a SpaceX kísérleti Mars-rakétája, aztán felrobbant

Úgy tűnt, gond nélkül leszáll a SpaceX kísérleti Mars-rakétája, aztán felrobbant

Ahány ország, annyi oltásútlevél, káosz fenyeget

Ahány ország, annyi oltásútlevél, káosz fenyeget