szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két gyári csapattal vág neki a Toyota a legendás tereprali versenynek.

A 2017-es Dakar Rally előtti utolsó tesztidőszak után a Toyota Gazoo Racing SA bemutatta a legendás versenyen induló kétautós versenycsapatát, amely 2017 első két hetében vesz részt a megmérettetésen. A csapat két korábbi Dakar-győztes egységből áll, a Giniel de Villiers – Dirk von Zitzewitz és a Nasser Al Attiyah – Matthieu Baumel párosokból.

A De Villiers – Von Zitzewitz kettős 2012 óta indul Toyotával a versenyen, többször végeztek jó eredménnyel. 2009-ben már bizonyították mennyire rátermettek, hiszen megnyerték az azévi versenyt. Mi több, De Villiers rendelkezik az egyik legjobb elrajtolási és célba érkezési aránnyal a Dakarok történetében, és csak egyszer – 2007-ben – szorult ki a legjobb tízből 2003 óta.

©

Az Al Attiyah – Baumel páros új a Toyota Gazooo Racing SA kötelékében, de számukra sem idegen a Toyota Hilux, hiszen a duó egy dél-afrikai építésű Toyota Hilux-szal indult az FIA Tereprali Világkupában, ahol minden olyan futamot győzelemmel zárt, ahol elrajtolt, így köszönhetően behozhatatlan pontelőnnyel várják az utolsó versenyt. Szintén újdonságot jelent 2017-re az együttműködés a Red Bull és a Toyota Gazoo Racing között. Az osztrák energiaitalgyártó és média mindkét párost támogatja.

©

“Nagy örömmel tölt el, hogy egymás partnerei lehetünk a Red Bull-lal a 2017-es Dakar során. Mint meghatározó globális média- és kommunikációs márka, a Red Bull tökéletes választás klasszisokból álló csapatunk számára” – fogalmaz Glenn Crompton, a Toyota SA marketing alelnöke.

©

A versenyzőpárosok összkerék-hajtású Toyota Hilux-szal vágnak neki a 2017-es Dakarnak. Ez ugyanaz a változata annak az autónak, amivel az Al Attiyah – Baumel kettős gyakorlatilag már megnyerte az FIA Tereprali Világkupát, de több, az autó teljesítményét és viselkedését javító fejlesztés biztosítja, hogy folyamatosan a legjobbat nyújtsa a Dakaron.

©
©
©
©

A csapat következő nagy feladata a csomagolás, beleértve a számtalan pótalkatrész katalogizálását és elhelyezését a megfelelő helyre. Ezek az alkatrészek hamarosan útnak indulnak Dél-Amerika felé, hiszen a 2017-es Dakar január 2-án kezdődik Paraguay fővárosában, Asuncion-ban. A Paraguay-on, Bolívián és Argentínán áthaladó verseny befutója utóbbi fővárosában, Buenos Airesben lesz 2017. január 14-én, addig pedig a csapatok közel 10 000 kilométert tesznek meg rendkívül változatos körülmények között.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Becsempészi a Google a Stadia játékait az iPhone-okra

Becsempészi a Google a Stadia játékait az iPhone-okra

Újabb művészeti aukciót szervezett a Heti Betevő, Alföldi Róbert képére is lehet licitálni

Újabb művészeti aukciót szervezett a Heti Betevő, Alföldi Róbert képére is lehet licitálni