szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha a kátyútól sérül meg az autó, a kárt a közút kezelőjének télen is kötelessége megtéríteni.

A téli időszak miatt mindig érdemes óvatosabban közlekedni, az utak ugyanis ilyenkor jóval kátyúsabbak lehetnek a megszokottnál. Ha azonban az autó megsérül, a kárt a közút fenntartójának ugyanúgy kötelessége megtéríteni, és nem bújhat ki azzal a felelősség alól, hogy idén hidegebb a tél – számolt be róla a Napi.hu.

Az autósoknak ilyenkor nemcsak a kátyúkat, a nagyobb tócsákat is érdemes kikerülniük, könnyen lehet ugyanis, hogy valójában egy nagyobb kátyút rejt. Ha mégis megtörtént volna a baj, mindenképpen dokumentálni kell az esetet. A kátyút úgy kell lefotózni, hogy látszódjon a mérete, és az sem baj, ha van tanú, nagyobb káresetnél pedig érdemes rendőrt hívni – hívta fel a figyelmet Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke.

A szakember szerint általában néhány tízezer forint lehet a kár (a felni, a gumi sérülhet), de az sem kizárt, hogy totálkáros lesz az autó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Engedélyezte az MNB a Hungarikum Alkusz tulajdonszerzését a CIG Pannónia Életbiztosítóban

Engedélyezte az MNB a Hungarikum Alkusz tulajdonszerzését a CIG Pannónia Életbiztosítóban

Nem elírás: 67 kilométerrel árulnak egy kései Moszkvicsot

Nem elírás: 67 kilométerrel árulnak egy kései Moszkvicsot

Jobban van Böjte Csaba

Jobban van Böjte Csaba